Haberler

Unutulmaz Filmlerden İlham Alın

Sadece Tasarımcıların İlham Almaya İhtiyacı Yoktur.

Sadece tasarımcıların ilham almaya ihtiyacı yoktur. Bizler de giyinirken ilham kaynaklarına ihtiyaç duyarız. O ilhamı stilimize, stilimizi de motivasyona dönüştürmeliyiz. Bu hafta sizin için unutulmaz filmlerde yer alan, unutulmaz moda anlarını derledim. Listemi beğenilerinize sunuyorum...

Bu sezon yine pelerinler uçuşacak her yerde. Pelerin modasının en popüler olduğu zamanları bilen var mı peki? 1930'larda Joan Crawford, birçok filminde gece kıyafetlerinin üzerine pelerin giyerdi.

Gelelim erkeksi giyim modasına... Ben tam bir Diane Keaton hayranıyım, özellikle de tarzının... Keaton'ın 'Annie Hall' filmindeki maskülen tarzından her zaman çok etkilendim. Filmdeki tüm kıyafetlerin kendi gardırobundan olması da onu sevmemin başlıca sebeplerinden.

Marlon Brando'nun 'Rıhtımlar Üzerinde' filminde giydiği deri ceketin moda olmadığı bir sezon görmedim, duymadım. Hem kadın, hem de erkekler için yine çok moda...

'Ve Tanrı Kadını Yarattı' filmindeki Brigitte Bardot; eyeliner'ı ve saç modeliyle, sezonun modasına ilham veriyor.

Bir modayı yaşamın boyunca iki kez görüyorsan, epey şey görmüşsün demektir. Olivia Newton John'un 'Grease' filmindeki kabarık etekleri, vitrinlerin en hit parçası şu sıralar. Ben bu etek modasını daha önce de yaşamıştım.

Jean Seberg, ilk yazılı tişörtü giyen ünlüydü. 'Serseri Aşıklar' filmindeki 'NYTIMES' yazılı tişört; tişört kavramına yeni bir boyut katmıştı. Şimdilerde bu tişörtler, hızlı bir yükselişte...

Daryl Hannah'nın, 'Blade Runner'daki punk makyajı, filmin gösterimde olduğu zaman moda değildi ama son yıllarda 'smokey punk' makyajı çok popüler.

herkesin hayalind eki bikini

Lana Turner'ın 'Postacı Kapıyı İki Kere Çalar'daki türban ve şort takımı, bu yazın trendlerini ne kadar çok andırıyor değil mi?

'Lolita'daki Sue Lion'ın puantiyeli elbisesini andıran elbiseler, kaçınızın gardırobundaydı bu yaz?

'Taxi Driver'daki Jodie Foster; kot şort ve dolgu topuk modasını başlatan kişidir bence.

Ursula Andress'ın 'James Bond'taki bikinisi, ikonik bikinilerden biridir. Öyle bir bikiniye sahip olmakla birlikte, öyle mükemmel bir vücuda sahip olmak, herkesin hayalidir...

Bo Derek'in 'On' filmindeki örgü saçları, sezon saç modasında örgüyü seçenlerin ilham kaynağı olduğu ortada. n n 'Clueless'ın unutulmazlarından biri; Alicia Silverstone'un ekose ceket-etek takımıydı. Her modaseverin dolabında olmalı.

'The Royal Tenenbaums' filminde Gwyneth Paltrow'un giydiği gösterişli kürk; benim gibi kürke karşı olan kişileri dahi sahte kürke teşvik eder...

Melanie Griffith'in 'Working Girl' filmindeki takımları, her yerde görülecek bu sezon.

Keira Knightly'nin 'Kefaret'teki yeşil saten elbisesi; rengi, modeli ve kumaşıyla son moda değil de ne? Zaten zamanında 'En İyi Kostüm' ödülü de almıştı.

Ally MacGrow'un 'Love Story' filmindeki ceketi, unutulmazlar arasında yer alır. Bu sezon benzerini almazsam, çıldırırım.

TÜL-OUT

Herkeste olduğu için kot şort OUT.

TÜL-IN

Yandan saç çok moda. İster açık saçınızı yana toplayın, isterseniz yandan at kuyruğu ya da topuz yapın.

ALMAZSAM ÇILDIRIRIM

H & M'in Paris Fashion Week'te sunduğu sonbahar-kış 2014 özel kapsül koleksiyonu, 5 Eylül'de Türkiye'deki H & M mağazalarında olacak. Tabii ben de öyle....

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Joan Crawford Marlon Brando Diane Keaton Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title