Haberler

Ünlülere Uyuşturucu Operasyonu Kapsamında 5 Tutuklama

İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında yakalama kararı verilen 17 kişiden 5'i Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında yakalama kararı verilen 17 kişiden 5'i Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak tutuklandı.

Haklarında yakalama emri çıkarılan 17 kişiden 5'i bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan şüphelilerden Emrah Akman, Aslı Keskin, Recep Onur Bayramoğlu,Erol T. ve Cengiz Esmer'in yüzlerine yakalama kararı okundu.

Yakalama kararının okunmasının ardından şüphelilerin avukatı söz alarak "Bu insanların savunması alındıktan sonra serbest bırakılmışlardır. Özellikle Recep.O. Bayramoğlu Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisidir. Bu durum öğrenim hayatını engelleyecektir. Ben şüphelilerin tutuksuz yargılanmalarını talep ediyorum" dedi.

Savcı, mahkemece şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarılması nedeniyle 5 kişinin tutuklanmasını istedi. Mahkeme heyeti şüphelilerin "uyuşturucu temin etmek suçundan" tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan şüpheliler cezaevine gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 25 Ocak'ta Beşiktaş, Şişli, Etiler ve Ulus bölgesinde düzenlediği operasyonda, aralarında Gizem Karaca, Cenk Eren, Çağatay Ulusoy, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay'ın da bulunduğu 38 kişi gözaltına alınmış, operasyonda 20 kilogram esrar, 500 gram kokain, bir miktar eroin ve bir miktar bonzai maddesi ele geçirilmişti. Savcılık tarafından yapılan sorgulamanın ardından Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, menajer Selin Boronkay ve Yusuf Hasan Akgün serbest bırakılmıştı.

İddianame'yi hazırlayan savcı Abdullah Mirza Coşkun Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Selin Boronkay ile Şarkıcı Cenk Eren'in "Uyuşturucu temin etmek" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etmişti.

16. Ağır Ceza Mahkemesi hazırladığı tensip tutanağında Ayşe Selin Boronkay, Onur Tezer, Necati Fidan, Faruk Polat, Şennaz Çalıkoparan, Kadir Çalıkoparan'ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın tutuklanarak cezaevine gönderilmesi kararını vermişti. Ünlü dizi oyuncuları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren, Alp Parlar, Mustafa Kabahor, Ergun Taş, Niyazi Canbaz'ın da aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı koyulmuş bu isimlerin duruşmaya zorla getirilmesi kararı verilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title