Haberler

Ünlü Yeşilçam oyuncusu Cevdet Balıkçı hayatını kaybetti

Güncelleme:

Yeşilçam'ın emektarlarından 230'a yakın filmde oynayan Cevdet Balıkçı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

230'a yakın filmde rol alan Yeşilçam'ın emektar oyuncularından 79 yaşındaki Cevdet Balıkçı, dün yaşamını yitirdi. Acı haberi, duyurduğu ölüm ve hastalık haberleri nedeniyle magazin camiasında 'Felaket Tellalı' olarak ünlenen ses sanatçısı Onur Akay verdi.

"ONU HEP MAFYA BABALARININ ADAMI ROLLERİNDE İZLEDİK"

Kendi internet sitesinde bir yazı yayınlayan Onur Akay, "Onu hep mafya babalarının adamı rollerinde izlemiştik. Yeşilçam'ın efsane olmuş kötü adamlarından 79 yaşındaki emektar oyuncularımızdan Cevdet Balıkçı'yı, maalesef dün kaybettik ve maalesef aynı gün corona virüsü nedeniyle sessiz sedasız defnedildi" ifadelerini kullandı.

CEVDET BALIKÇI KİMDİR?

1 Ocak 1941 tarihinde Erzincan'da dünyaya gelen Cevdet Balıkçı, 1963'te 'Aşka Vakit Yok' filmiyle Yeşilçam'a adım attı. Genellikle mafya babalarının adamı rolünde oynayan Balıkçı, canlandırdığı rollerde pos bıyıklı ve dazlak kafalı kötü adam imajı çizdi.

230'a yakın filmde rol alan oyuncu, Kemal Sunal'dan Cüneyt Arkın'a kadar çok sayıda sanatçı ile aynı sahneyi paylaştı.

Ünlü Yeşilçam oyuncusu Cevdet Balıkçı hayatını kaybetti

Cevdet Balıkçı'nın filmlerinden bazıları:

Killing Uçan Adam'a Karşı (1967), Kızıl Maske (1968), Kan ve Kurşun (1970), Umudumuz Şaban (1979), Şark Bülbülü (1979), Gerzek Şaban (1980), Davaro (1981), Yedi Bela Hüsnü (1982), Gırgıriye'de Cümbüş Var (1983), Sosyete Şaban (1985), Maskeli Beşler: İntikam Peşinde (2005)

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Onur Akay Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (26)

KUZEYİN UŞAĞI:

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. . cüneyt arkın filmlerinin olmazsa olmazı vazgeçilmezi karakter oyuncusuydu. .

11
1
yanıtYanıtla
TAHMiN ET KiMiM:

Kartal tibet de beni hep dövüyor, tekmeliyor, kravatimi bana yediriyordu; bir filimde eh iste toplam 8 dakika kadar görünüyordum. Ben de Kartal Tibet filmlerinin olmazsa olmazi vazgecilmezi karakter oyuncusuyum di mi? Hem benim hamsi tutma iznim bile var bilüüün mü?

yanıt0
yanıt1
KUZEYİN UŞAĞI:

TAHMİN ET KİMİM veya GÜNEYİN KUŞAĞI-BİLÜÜN yada TOROS KAPLAN mı desem sana bilemedimki şimdi, , neyse ruh hastası, beni neden takip ediyorsun, nesin kimsin, fikrimde yok, ama sana tavsiyem hamsi, yararlıdır, aklı, beyni, zekayı geliştirir, adam insana dönersin, şayet kılcıkla yersen daha da faydalı, bak herkes bu sırrı vermez ha, bilesun, da. .

yanıt0
yanıt0
TAHMİN ET KİMİME CEVAP:

TAHMİN ET KİMİM zavallı, keşke rahmet dilesen, cevap verip boşa yorum yapacağına, ne adamsın yahu, enteresansın yan, . . Allah akıl ihsan etsin sana, , ,

yanıt0
yanıt0
TAHMiN ET KiMiM:

Valla seni takip etmemdeki amac sen degilsin ki, bana ne senden. . . Beni cezbeden senin mükemmel zekan, herseyi hemencecik kavrayabilmesi. Sadece bir kusuru var zekanin, o da senin zekanla övünmene mani olamamasi, bu da beni cok üzüyor ama benim elimden birsey gelmiyor. Ayrica hamsinin kilcikla daha lezzetli ve faydali oldugunu sen dogmadan onlarca yil once biliyordum ben, Bilüüün mü. . . öpüyorum usagum,

yanıt0
yanıt0
KUZEYİN UŞAĞI:

TAHMİN ET KİMİM. tamam sende haklısın, sende karadenizlilerin, nasıl, çevik, cin fikirli, zekalı, beyinli olduğunu farkederek inanıyor olman, ülke yönetiyorlar ülke, zekamla övünmem, . ihtiyacımda olmaz, ona yorumcular karar verir, oda senin elinde. senin düşüncen, saygıda duyarım tabi. yahu hamsi bizum soframuzun gülü, çiçeği, aynı hamsili ekmek, mıhlama, çilihta, hamsi koli, turşusu, tavalisi, , neyse kardeşim, abim, hayırlı akşamlar, sağlıcakla kalasun ailenle beraber. . saygılarımla. . .

yanıt0
yanıt0
BOZ:

Rabbim gani gani rahmet eylesin .

9
1
yanıtYanıtla
SAMİ:

Neden.?

yanıt1
yanıt1
SAMİ NEDEN:

NEDEN SAMİ

yanıt0
yanıt2
SAMİ PAPUCU YARİM:

SAMİ topu tut koş SAMİ koş

yanıt0
yanıt5
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title