Haberler

Ünlü Turistik Beldeler Mahalle Oldu

Türkiye'de 13 ilin büyükşehir kapsamına alınmasının ardından adını turizm ile duyuran çok sayıda belde mahalle oldu. Bağlı bulunduğu ilçeden daha ünlü olan beldeler arasında Muğla'da çok sayıda turistik belde yer alıyor.

Bodrum'da; Turgutreis, Gümüşlük, Bitez, Göltürkbükü, Yalı, Ortakent Yahşi, Yalıkavak ve Gündoğan beldeleri, Fethiye'de Ölüdeniz ve Göcek beldesi, Ortaca'da Dalyan beldesi, Marmaris'te Beldibi, İçmeler, Armutalan ve Bozburun beldeleri, Ula'da Akyaka beldesi, Milas'ta Güllük beldesi 2014 yılında yapılacak olan yerel seçilerde mahalle olacak.

SAKİN KENT, SAKİN MAHALLE OLDU

Türkiye'de İzmir Seferihisar'dan sonra Sakin Kent (Citteslow) unvanı alan 4 kentten birisi olan Muğla Ula ilçesine bağlı turistik Akyaka beldesi de 2014 yerel seçimlerinde 'Sakin Mahalle' olacak. Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, Akyaka'nın koruma kullanma ve ekolojik dengesinin bozulmasından kaygı duyduklarını belirterek, "Akyaka beldesinin kapanmaması için mücadele verdik. İmza kampanyaları başlattık. Fakat yasa TBMM'de kabul edildi ve Cumhurbaşkanımızın onayından çıktı. Akyaka'daki bu dengenin korunması için bundan sonra da mücadelemiz sürecek. Türkiye'deki 5 sakin kentten birisi olan Akyaka'nın mahalle olarak anılacak olması turizm açıdan olumsuz katkıları olacaktır" dedi.

ÖLÜDENİZ FETHİYE'NİN MAHALLESİ OLDU

Fethiye'nin dünyaca ünlü beldesi Ölüdeniz beldesi de mahalle olarak Fethiye'ye bağlanan ünlü turistik beldeler arasında yer alıyor. Ünü Fethiye'nin önüne geçen Ölüdeniz Beldesi kumsalı, denizi ve yamaç paraşütü ile adını dünyaya duyururken, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Ölüdeniz'in konumu ve ünü ile bir ayrıcalık yapılabileceğini ümit ettiklerini söylerken, Ölüdeniz'in mahalle olmasının bazı imkanları kısıtlayacağını belirtti.

30 BİN NÜFUSLU TURGUTREİS MAHALLESİ

Muğla'nın Büyükşehir olmasının ardından mahalle statüsüne geçen bir başka ünlü belde ise Bodrum Turgutreis beldesi. Bodrum'a 18 kilometre uzaklıktaki Turgutreis beldesinin yerleşik nüfusu 30 bini geçerken, yaz aylarında 500 bine ulaşıyor. Birçok ünlü sanatçının yazlık konutunun bulunduğu Turgutreis beldesinde çok sayıda turistik tesis ve bulunuyor. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgutreis Ölüdeniz Türkiye Akyaka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title