Haberler

Üniversitelilerin yetiştirdiği safkan taylar, açık artırma ile satıldı

Güncelleme:

Üniversitelilerin yetiştirdiği safkan taylar, açık artırma ile satıldı

İSTANBUL - İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veterinerlik Meslek Yüksekokulu tarafından yetiştirilen Safkan Arap Tayları açık arttırma usulü satıldı. En düşük fiyatı 60 bin liradan başlayan safkan tayların en yüksek fiyatı ise 120 bin liradan alıcı buldu.

İstanbul Üniversite Cerrahpaşa Veterinerlik Meslek Yüksekokulu tarafından 6 adet Safkan Arap Tayları yetiştirildi. Yaşları 1 ile 2 arasında değişen Taylar, bugün meslek yüksek okulu tarafından yapılan açık arttırma usulü satışlar değer buldu. En düşük fiyatı 60 bin liradan başlayan safkan tayların en yüksek fiyatı ise 120 bin liradan alıcı buldu. Açık artırmada alıcılar atların anne babaları ve sağlık durumlarına bakarak satın aldı.

120 bin liralık atı satın alan Erkan Doğan isimli vatandaş, "Üniversitemizin düzenlemiş olduğu safkan yarış atı satışlarına geldik. Atların görüntüleri bakımları güzel gözüküyor. Kısmet olursa bir tane almayı düşünüyoruz şartlar uyarsa. Bunun böyle devam etmesi hem üniversitemiz açısından hem de bizim açımızdan iyi olur. Genellikle atların anne babasına ve daha sonra fiziklerine bakıyoruz" dedi.

Konuyla ilgili konuşan Veterinerlik Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz ise, projenin 2017 yılında başladığını kaydederek, "Bugün bunun son noktası olan tayların sahaya gidişlerini göreceğiz inşallah. Bu süreci tek başımıza biz yapmadık. Buradaki amacımız maddi kısım değil öncelikle öğrencilerimizin en iyi şekilde bilgi ve tecrübe ile bu okuldan mezun olmalarını sağlayabilmekti. Bu amaçla kısraklarımızın doğumuna, taylarımızın annelerinden ayrılıp sahaya gidişlerine kadar olan bu süreci hep birlikte öğrencilerimiz ile geçirdik. Ne kadar çok pratik imkanı sağlayabilirsek onlara o kadar çok sektöre hazır hale gelirler. Bu amaçla bugün bu taylarımızı sektöre yollamaya hazır hale getirdik. Biz bir devlet üniversitesi olarak ihale yasasına göre bu işi gerçekleştiriyoruz. Burada ihale açık artırma şeklinde olacak. Ne kadar yüksek bedellere satış bulursa atçılık için o kadar iyi olacak" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa İstanbul 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title