Haberler

Üniversiteli Öğrencilerden Karikatür Dergisine Suç Duyurusu

Üniversiteli öğrencilerden karikatür dergisine suç duyurusuMALATYA - İnönü Üniversitesi öğrencileri Pembe Trambüs'ü kapağına taşıyan bir karikatür dergisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Üniversiteli öğrencilerden karikatür dergisine suç duyurusu

MALATYA - İnönü Üniversitesi öğrencileri Pembe Trambüs'ü kapağına taşıyan bir karikatür dergisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Malatya'da bir grup üniversite öğrencisi, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin sadece kadınların kullanması için siparişini verdiği ve önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilecek olan 2 adet pembe trambüsü kapağına taşıyan Uykusuz Dergisi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Adliye önüne gelen üniversiteli gençler, basın yoluyla Malatya halkına hakaret edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, dergi yönetimi ve çalışanlarına tepki gösterdi. Grup adına bir açıklama yapan İnönü Üniversitesi Siyaset Bilimleri ve Kamu Yönetimi 1. sınıf öğrencisi Mehmet Karakaya, toplumsal hassasiyetlerle alay edilemeyeceğini ifade etti. Karakaya, "Topu taşıma araçlarının yoğunluğu nedeniyle art niyetli insanların istismarlarını engellemek ve hanım kardeşlerimizin daha rahat ulaşım hizmeti alması için düşünülmüş bir belediyecilik hizmetini ahlak sınırları dışında karikatürize ederek, Anadolu insanının değer yargıları ve toplumsal hassasiyetleriyle alay etmek kabul edilemez bir sözde mizah anlayışıdır. Bu izandan yoksun sözde karikatür için halkımızın adına hukuksal yollardan hakkımızı aramak için bu süreci başlatıyoruz. Bu hakaret sadece Malatyalı bayanlara değil, tüm Malatya halkına edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Üniversiteli gençler daha sonra toplu olarak Cumhuriyet Savcılığına dava dilekçelerini sundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mehmet Karakaya Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title