Haberler

Üniversiteli Gençlerden Anlamlı Ziyaret

Van’ın Özalp ilçesine bağlı Yeni Emek Mahallesi’nde okuyan gençler, kentin tarihi yerlerini ziyaret ettiler.

Van'ın Özalp ilçesine bağlı Yeni Emek Mahallesi'nde okuyan gençler, kentin tarihi yerlerini ziyaret ettiler.

Yeni Emek Mahallesi'nde yaşayan ve ülkenin çeşitli üniversitelerinde okuyan gençler, okulların tatil olması ve uzun bayram tatilini değerlendirmek için bir araya gelerek Van tarihi güzelliklerini gezdiler. İHA muhabiri Nihat Özbay tarafında düzenlenen gezi ile Van Zeve Şehitliği, Van Kalesi ile kurum ve dernekleri ziyaret ederek bilgiler alan gençlerin ulaşım masrafları ise AK Parti Özalp İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar tarafında karşılandı.

Yemek ve konaklama giderleri Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği tarafından karşılan üniversiteli gençler, gezilerine Van'da bulunan Zeve Şehitliği'nde başladılar. Kur'an Kerim okuyarak şehitlerin ruhlarına dua eden gençler, ardından Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği'nin verdiği yemeğe geçerek Dernek Genel Sekreteri ve Gazeteci Ferhat Atacan ve dernek yetkilileriyle bir araya geldiler. Dernek ve Van'ın tarihi yerleri hakkında gençlere bilgiler veren Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Genel Sekreteri Atacan, Yeni Emek Mahallesi'nde bulunan gençlerin Zeve Şehitliği'ni merek ettiğini belirterek, "Talepleri bizlere geldiğinde heyecanlandık. Emekli gençlerimizin bu duyarlığını takdirle karşılıyor ve bu tür aktivitelere her zaman destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Ayrıca Zeve Şahitliği bölge insanının sahip çıkarak hiç unutmaması gereken çok önemli bir abidedir. Üzülerek ifade edeyim ki ne devlet yetkilileri ne de halkımız bu şehitliğe gereken ilgiyi göstermemektedir. Ama Emekli gençlerin bu duyarlığı bizleri çok duygulandırdı" dedi.

Daha sonra İHA Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz'ü ziyaret eden gençler, böylelikle gezilerini tamamladılar.

Geziyi organize eden İHA Muhabiri Nihat Özbay ise, "Mahallemizin gençlerinin bana bu organizeyi yapma imkanı sağladıkları için kendilerine teşekkür ederim. Organizeyi yapmama katkı sağlayan başta AK Parti İlçe Başkanı Orhan Yıldırmçakar'a ve Küresünniler Tarih ve Kültür Araştırma Derneği Genel Sekreteri ve Gazeteci Ferhat Atacan'a teşekkür ederim" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nihat Özbay AK Parti Özalp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
title