Haberler

Üniversiteli gencin yüzü hayvancılıkla güldü

Güncelleme:

Ordulu üniversite mezunu çiftçi Ordulu Mustafa Burak Osmanoğlu, 2016'da Tarım ve Orman Bakanlığının sağladığı desteklerle başladığı hayvancılıkla ailesinin geçimini sağlıyor.

Ordulu üniversite mezunu çiftçi Ordulu Mustafa Burak Osmanoğlu, 2016'da Tarım ve Orman Bakanlığının sağladığı desteklerle başladığı hayvancılıkla ailesinin geçimini sağlıyor.

Gölköy ilçesine bağlı Kuşluvan Mahallesi'nde yaşayan Osmanoğlu, 2003 yılında İnönü Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra bir süre esnaflıkla uğraştı.

Yaklaşık 3 yıl önce hayvancılık yapmaya başlayan Osmanoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığının Ziraat Bankası aracılığıyla sağladığı sıfır faizli kredi teşviğiyle 15 angus ırkı büyükbaş hayvan aldı.

Evli ve bir çocuk babası Osmanoğlu, hayvanların etinden elde ettiği gelirle geçimini sağlıyor.

35 yaşındaki Mustafa Burak Osmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvancılık işine 15 angusla başladığını belirterek, bugün gelinen süreçte halinden memnun olduğunu söyledi.

Bu hayvanın etinin lezzetli ve kaliteli olduğunu ifade eden Osmanoğlu, yöreye de uyum sağlayabildiği için bu ırkı tercih ettiğini anlattı.

Osmanoğlu, şu anda 70 büyükbaş hayvana sahip olduğunu kaydederek, hayvanların bakımının zor ve maliyetli olduğunu, buna rağmen üstesinden gelmeye çalıştığını aktardı.

Bakım maliyetini sıfıra düşürmek için arazisini değerlendirdiğini belirten Osmanoğlu, bunun için de traktör gibi bazı araç ve ekipmanlar aldığını söyledi.

Osmanoğlu, hayvanlarla her gün ilgilendiğine işaret ederek, ayrıca veteriner bakımlarını da eksiksiz yaptırdığını dile getirdi.

Yıllık ortalama 100 bin lira geliri olduğunu kaydeden Osmanoğlu, hayvancılığı herkese tavsiye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Nilhan Osmanoğlu Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title