Haberler

Üniversiteden Mezun Öğrencilere Organize Sanayide İş İmkanı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (Nkü) ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (Çosb) Yönetim Kurulu Arasında, Üniversite Öğrencilerinin Uygulamalı Ders Görmelerini ve Mezun Olduklarında Daha Kolay İş Bulmalarını Öngören "Mesleki Teknik Eğitim İşbirliği" Protokolü İmzalandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu arasında, üniversite öğrencilerinin uygulamalı ders görmelerini ve mezun olduklarında daha kolay iş bulmalarını öngören "Mesleki Teknik Eğitim İşbirliği" protokolü imzalandı.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü ile ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu tarafından imzalanan protokol, ağırlıklı olarak meslek yüksekokullarında eğitimin yeniden yapılandırılmasına yönelik olacak. ÇOSB toplantı salonunda düzenlenen imza törenine NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Suavi Ahipaşaoğlu ve Prof. Dr. Ziya Akçetin, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çıtır, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuzhan Çiçekoğlu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Dağlıoğlu ile ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Gürdal Adal, Yıldırım Ulkat, Natan Yakuppur ve Nusret Atik katıldı.

İmza töreninde konuşan NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, bu anlaşma ile üniversite ve sanayi arasında karşılıklı bilgi alışverişi ve desteğin yanında, endüstri ihtiyaçlarına yönelik ara eleman yetiştirilmesinin hedeflendiğini ifade ederek, "Bugünün, üniversitemiz ve bölgemiz adına tarihi bir gün olduğuna inanıyorum" dedi. Gelişen dünyaya ayak uydurmak gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Şenköylü, "Yeni ihtiyaçlar doğrultusunda yeni mesleklere yönelik eğitim ve uygulama vermeyi amaçlayan bu işbirliği sayesinde, hem uygulamalı eğitimde yeni bir fırsat sunulmuş olacak hem de mezunlar daha kolay ve uygun iş bulabilecek. Bununla beraber sanayi işletmelerinin kaliteli ve uygulamayı bilen eleman ihtiyacı giderilmiş olmakla beraber, uyum zamanı ve maliyeti önemli ölçüde düşürülecektir. Böylece işveren, çalıştıracağı elemanı daha önceden bilip tanıyacak ve eğitim süresinin sonunda 'sen burada kal işe devam et' diyerek istihdam edeceği personeli tanıma imkanı bulacak, bir anlamda yetişmesinde kendisinin de katkısı olacak" şeklinde konuştu.

ÇOSB yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu ise, "Ben, sanayinin teorik olmaktan öteye pratik eğitim ağırlıklı olarak aktarılması gerektiğini düşünüyorum ve bunun gerekliliğini görüyorum. Bu anlamda bu proje hep tarafımızdan yapılması düşünülen bir projeydi. Üniversitemiz yöneticileriyle birlikte düşündüklerimizi hayata geçirecek olmaktan son derece memnuniyet duyuyorum" diye konuştu.

(EÖ-ED-OK-Y)

08.11.2007 18:42 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title