Haberler

Üniversite Öğrencisi Mimar Adayı Aslıhan, Organlarının Bağışlanmasını Vasiyet Etmiş

Güncelleme:

Hayattayken, "Ben ölürsem organlarımı bağışlayın" diyen, annesinin ise "Yapamam" dediği üniversiteli Aslıhan, 3 kişiye umut oldu.

Antalya'da yolun karşısına geçmeye çalışırken aracın çarpması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Aslıhan Kocapınar'ın, cenazesinin otopsisi tamamlandı.

"BAŞKA ASLIHANLAR ÖLMESİN"

Genç Aslıhan'ın annesine 'Anne sana benim vasiyetim, ben ölürsem de siz ölürseniz de organlarınızı bağışlayın' diyerek vasiyet ettiği ortaya çıktı. Kızının cenazesini almaya gelen gözü yaşlı anne ile baba da "Aslıhan öldü, başka Aslıhanlar ölmesin. Bizim canımız yazdı, başkalarının canı yanmasın" dedi.

Kaza, önceki akşam saatlerinde Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan bir kavşakta meydana geldi. İddiaya göre, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Aslıhan Kocapınar'a, ders çıkışında evine gitmek üzere kavşaktan yolun karşısına geçmek isterken bir araç çarptı. Kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisi genç kıza ilk müdahaleyi yoldan geçen vatandaşlar yaptı. Vatandaşların çağrısı ile olay yerine gelen 112 ekiplerinin müdahalesinin ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılan genç kız, 1 günlük yaşam savaşını kaybetti. Birçok hayali ve çalışmaları olduğu öğrenilen genç kızın ölümü arkadaşlarını ve sevenlerini yasa boğdu.

ANNESİNE BALKONDA VASİYET ETMİŞ

Ölümünün ardından otopsi için adli tıp morguna kaldırılan Aslıhan'ın cenazesini annesi, babası, kardeşleri ve akrabaları son görevi yerine getirmek için morga geldi. Yakınları Aslıhan için uzun süre gözyaşı dökerken, genç kızın, bir süre önce annesine, 'Anne ben ölürsem organlarımı bağışlayın, siz ölürseniz siz de bağışlayın' diyerek vasiyette bulunduğu ortaya çıktı. Kızlarının vasiyeti sonrası nakil kararı alan aile, Aslıhan'ın organlarını bağışladı. Genç kızın bir karaciğeri İzmir'de bulunan 28 yaşında bir gence nakledildi. İki böbreğinin ise Antalya'da bulunan 2 kişiye verilmek üzere işlemler başlatıldı.

"KIRMIZI, YEŞİL IŞIĞA DEĞİL VİCDANLARINA BAKARAK KARAR VERSİNLER"

Baba Okan Kocapınar, kızının kaza geçirdiği bölgeye önlem alınmasını istediklerini söyledi. Baba Koca Pınar, 'Aslıhan öldü, başka Aslıhanlar ölmesin. Bizim canımız yazdı, başkalarının canı yanmasın. Buraya bir önlem alınmasını istiyoruz. Kızımızın annesine vasiyetiymiş. Ben sonradan öğrendim. Annesine organlarımı bağışlayın diye vasiyet etmiş. Biz de bunu yerine getirdik. Acımız çok büyük, telafisi yok. Oradaki saçma sapan trafik akışına bir şekilde önlem alınsın. Mahkeme süreciyle ilgili hakimler kararını verirken, trafik ışıkları yeşil mi yanıyor, kırmızı mı yanıyor bakmasınlar önce vicdanlarının sesine baksınlar" diyerek duygularını dile getirdi.

"BEN ÖLÜRSEM DE, SİZ ÖLÜRSENİZ DE BAĞIŞLAYIN"

Genç kızın annesi Ayşe Kocapınar da, kızının vasiyetini şu sözlerle anlattı:

"Kızımla yazın balkonda otururken, Ankara'da bir çocuk kalp bulunamadığı için vefat etmesine üzülmüş. Dedi ki, 'Anne sana benim vasiyetim, ben ölürsem bağışlayın, siz ölürseniz de bağışlayın 'Ben de yapmam, organlarını bağışlayamam kızım' deyince 'Hakkımı helal etmem' dedi. Evladın hakkı mı olur deyince ise, 'Evladın da hakkı olur. Ben hakkımı helal etmem bağışlayın' demişti."

OKULUN ÖNÜNDE UĞURLAMA TÖRENİ

Otopsiden alınan Aslıhan'ın cenazesi, ailesinin isteği üzerine cenaze aracıyla okuduğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi önüne getirildi. Arkadaşları tarafından karşılanan Aslıhan için fakülte önünde uğurlama töreni düzenlendi. Aile fertleri ayakta güçlükle dururken, genç kız için dualar okundu, helallik alındı. Arkadaşları Aslıhan için göz yaşı döktü, fenalık geçiren bazı arkadaşlarına da fakülte önünde hazır bulundurulan ambulansla müdahalede bulunuldu.

Okunan duaların ardından genç kızın cenazesi, memleketi Aydın Kuşadası'na gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Akdeniz Üniversitesi Kocapınar Antalya 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (16)

ORGAN BAĞIŞI CAİZ Mİ ?:

Organ bağışının caiz olduğunu kim söylüyor ki ? Diyanet İşleri mi yoksa Şeyhine intisaplı tarikat müridleri mi ? Peki gerçek ne araştırın bakalım. Ben ismi geçen yapılanmaların hiç birisine inanmıyorum ve Organ bağışını doğru bulmuyorum. Şahsi görüşüm. Kimse kimsenin ömrünü uzatamaz. Organına sahip çık.

2
17
yanıtYanıtla
aziz nesin:

` ın içinde sende varsın haberin olsun

yanıt2
yanıt0
x:

hakkaten bu kadar sacma sapan yorum gormedım yuh ya sana laf anlatma geregınde bıle bulunmuyorum bazılarına beyın bagısı gerek

yanıt6
yanıt0
okutan:

caız degıl

yanıt0
yanıt2
cevahir:

Sen neden provokasyon yapıyorsun arkadaşım , senin ne İslam''la ne de vicdanla alakan var , Diyanet bağıra bağıra açıkladı sakıncası yoktur diye, sen kimsin de fetva veriyorsun , akıllı ol insanları kutuplaştırma. . .

yanıt2
yanıt0
Tayyar Durden:

Yorum hanesi çok yetersiz; devam edeyim. Kendi ananızı, babanızı, kardeşinizi; ya da en çok sevdiğiniz insanı düşünün. Bir organı hasarlı olduğu için ölmesini mi istersiniz; ya da organ nakli sonrası en azından bir kaç sene daha yaşamasını mı? Tüm organlarımı bağışladım birkaç sene oldu; pişman da değilim. Haramsa; sırf bu yüzden yanacaksam yanayım kor ateşlerde, razıyım. . . Yeter ki birilerine bir nefes olayım. . .

13
0
yanıtYanıtla
tayyar durdene:

kardeş yazının hemen hemen tamamına katılıyorum organ bağışı bence de caiz hatta sevaptır. sadece bir mümin kardeşin olarak senin ne demek istediğini anlasam da son cümlen bence yanlış. ne demek istediğini gayet net anladım içinde hiçbir kötülük, art niyet yok bence ama şu haramsada olsun , yanacaksamda yanayım tarzı cümleler bence hoş değil sadece bunu söylemek istedim. böyleböyle dilimize aşinalık yapmasındandır korkum sırf bu yorumunla ilgili değil yani. umarım yanlış anlamazsın

yanıt0
yanıt0
?:

yakın zamanda arkadaşımı kazada kaybettim, çok zor bir durum allah aileye yardım etsin sabır versin ama genç ölümleri çok zor. bend e organ bağışı yaptım ölürsem bir başkasına hayat olacak. lütfen duyarlı olalım

6
3
yanıtYanıtla
Tayyar Durden:

Arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla tüm İlahi dinlere göre ölümden sonra yaşayacak olan ''Ruh''tur. Yani sizin hiç bir şekilde diğer tarafta bedene veya herhangi başka organınıza ihtiyacınız yok. Olsa dahi toprağa defnedildikten sonra solucanı, yılanı, türlü bakterisi kemirip sağlam bırakmıyor zaten bedeninizi. Tamam, onlar da Tanrının yarattığı kullardır; nasiplerini bulsunlar ama onlar açlıktan ölmez, bir şekilde bulur nasiplerini; diğer tarafta bir hayat kurtarmak daha evla değil mi?

8
0
yanıtYanıtla
...:

KES LAN SESİNİ ADAM OL BİRAZ.

yanıt0
yanıt0
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title