Haberler

Üniversite Öğrencileri Sağlık İçin Pedal Çevirecek

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı hayata geçirdiği 'Haydi harekete' sloganıyla başlatılan proje kapsamında Hitit Üniversitesi BESYO öğrencilerine 40 adet bisiklet hediye etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Haydi harekete' sloganıyla başlatılan proje kapsamında Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerine 40 adet bisiklet hediye edildi.

Rektörlük binası önünde düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner ve üniversite öğrencileri katıldı.

Kentleşmeyle birlikte insanların doğa ile irtibatını kestiğini dile getiren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, bunun sonucunda insanların spor yapmak için kapalı mekanlara hapsolduğuna dikkat çekti.

İnsanın fıtratı gereği doğa ile iç içe olmayı seven ve bundan hoşnut olan bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Barış, "Üniversitelerimizin de eğitimin yanı sıra ulaşım, barınma, spor çağdaş ve alt yapısal olanakları da barındırması gerekiyor. Kampüsün henüz planlanma aşamasındayken bisiklet yolları planlayan ve programlayan sayın rektörümüzü bu duyarlılığından dolayı tebrik ediyorum. Öğrencilerimiz ve halkımız adına teşekkür ediyorum. Bunun çağdaş bir yönetim anlayışı gereği olduğunu düşünüyoruz. Bizim amacımız sadece bisiklet dağıtmak değil, sağlıklı yaşam kültürünü, hareketli yaşam kültürünü toplumumuza yerleştirmektir. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, üniversitelerin topluma her konuda örnek olması gerektiğini belirterek, üniversite olarak bu düşünceye ait bir yönetim anlayışı ile hareket ettiklerinin altını çizdi.

Kuzey kampusünün içerisinde 6 kilometreden oluşan bir bisiklet yolu güzergahı işaretlediklerini anlatan Alkan, "İnşaatı halen devam eden sağlık ve spor Akademimiz bittiğinde inşallah bu konuları daha sağlıklı bir biçimde ele alacağız. Kampüs olarak da biz burayı yeşil kampüs olarak belgelendirmek üzereyiz. Türkiye'de çok nadir olan bir konu bu. Biliyorsunuz enerji konusunda da kendi elektriğimizi üretiyoruz, ürettiğimiz elektrikten çıkan gazla da ısınma ve soğutmamızı sağlıyoruz. Her anlamda biz üniversitemizi farklı bir yönetim anlayışıyla yönetmeye çalışıyoruz. Hitit üniversitesinin kampüsünün geç kalınmışlığını biz avantaja çevirdik. 2015 yılında en iyi nasıl oluyorsa üniversite ve kampüsümüzü biz o şekilde modelledik. 2 yıl sonrasını değil, 50 yada 100 yıl ötesini hesap ederek projelerimizi yapıyoruz. 2 yada 3 yıl önce daha ortada bu projeler yokken biz üniversitemizin projesine bisiklet yolu koymuştuk. Bu doğal olarak olması gereken birşeydi. Bu konuda halkı bilinçlendirmek için bizlerin üzerine düşen görevleri her zaman yapmaya da hazır olacağız" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hitit Üniversitesi Reha Metin Alkan Sağlık Bakanlığı Ahmet Barış Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title