Haberler

Üniversite Memurlarına Hizmet İçi Eğitim

Güncelleme:

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin aday memurlarına yönelik düzenlediği hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde görev yapan aday memurlara; gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak ve görevlerine intibaklarını sağlamaya yönelik Üniversite Personel Dairesi Başkanlığınca düzenlenen hizmet içi eğitim seminerleri bütün hızıyla sürüyor.

Üniversiteye bağlı dersliklerde verilen eğitim süresinin 60 saat olarak planlandığını belirten Artuklu Üniversitesi Personel Daire Başkanı Halil Şimşek seminere, 37 aday memurun katıldığı bilgisini verdi.

Aday memurların yetiştirilmelerine ilişkin Başbakanlığın genel yönetmeliği kapsamında düzenlenen seminerlerde temel ve hazırlayıcı eğitimin yanı sıra aday memurların kurumdaki görevleri ile ilgili olarak uygulamalı eğitimlere de yer veriliyor.

Devlet teşkilatı, yasalar, devlet memurları kanunu gibi temel eğitim konularıyla birlikte; halkla ilişkiler, amir-memur ilişkileri, yazışma ve dosyalama usullerini kapsayan eğitim seminerlerini belli bir program dâhilinde yürüttüklerini belirten Şimşek, kuruma tarafsızlık ve eşitlik ilkelerine bağlı, disiplinli ve bilgili memur yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Temel ve hazırlayıcı bu eğitim dönemleri sonunda yapılacak sınavda başarılı olan aday memurların asli memurluğa atanacaklarını kaydeden Halil Şimşek, "kamu hizmetlerinin zaman ve kaynak israfına meydan vermeden en verimli bir şekilde yerine getirilmesi, üniversitemizin temel personel politikasını oluşturmaktadır." dedi.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde 272 akademik,167 idari olmak üzere 439 personel görev yapmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title