Haberler

Üniversite Hayali İçin Kızı Yaşındaki Gençlerle Ders Çalışıyor

Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesislerinde eğitim alan 49 yaşındaki Ayşe Kılınç, ilerleyen yaşına rağmen üniversite hayalini gerçekleştirmek için ders çalışıyor.

Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesislerinde eğitim alan 49 yaşındaki Ayşe Kılınç, ilerleyen yaşına rağmen üniversite hayalini gerçekleştirmek için ders çalışıyor.

Şahinbey Belediyesi Spor ve Eğitim Merkezine başvurarak yıllardır ertelediği hayallerine doğru adım atan 49 yaşındaki Ayşe Kılınç çocuğu yaşındaki gençlerle aynı sıraları paylaşarak azmiyle gençlere örnek oluyor.

Üniversite okuyamamanın verdiği burukluğu hep yaşadığını belirten Kılınç, "Bunu gidermek için Şahinbey Belediyesinin açtığı hizmetten yaralanmak için buraya geldim. Üniversiteye hazırlanıyor olmaktan mutluyum. Belediyenin böyle bir hizmet vermesi kelimelerle anlatılamaz. Bir şeyler öğrenmek çok önemli. 'İlim Çin'de bile olsa gidip öğrenin' sözündeki gibi kendimi ilerletmek istedim" dedi.

"Gençler örnek alıyor"

Kendisiyle birlikte kursa gelen öğrencilerin, kendisinin okuma azminden etkilendiğini belirten Ayşe Kılınç, "Teneffüs aralarında dahi bir şeyler öğrenmeye çalışırken diğer öğrenciler benden etkileniyorlar. Benden etkilendiklerini farkındayım. Onlar için de benim için de verimli oluyor. Onlar hem arkadaşım hem de evlatlarım. Üniversite olarak Güzel Sanatları düşünüyorum. Daha önce Halk Eğitim kurslarında giyim branşında usta öğreticilik yapmıştım. El sanatlarını tercih ediyorum. İnşallah hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Ayrıca evliyim. Eşim bu durumu çok olumlu karşılıyor. Kendisi de üniversite mezunu. Eşim eğitimimi destekliyor. Çocuğum yok ama buradaki ve dünyadaki tüm çocuklar bizim çocuklarımız" dedi.

"Azmi bizi motive ediyor"

Ayşe Kılınç ile birlikte aynı sıraları paylaşan öğrencilerden Ali Turan ise Kılınç'ın azminin kendilerini çok motive ettiğini belirterek, "Ayşe abla ilerlemiş yaşın, bilgi ya da eğitime engel olmadığını gösterdi. Biz de kendisinden aldığımız azimle daha fazla çalışıyoruz. Kendisinin tavsiyelerini de dinliyoruz" diye konuştu.

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerden Ahmet Turgut ise Kılınç'ın çalışma azmini gördükten sonra daha fazla derse odaklandıklarını ve Kılınç'ın herkese ilham olduğunu belirtti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şahinbey Belediyesi Ayşe Kılınç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title