Haberler

Uluslararası Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu

Erciyes Dağı'nda, 7 ülkeden 103 sporcunun katıldığı Uluslararası Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu yapıldı.

Erciyes Dağı'nda, 7 ülkeden 103 sporcunun katıldığı Uluslararası Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu yapıldı.

Dört etaptan oluşan dağ maratonunun, Vertical Kilometer 4,5, Erciyes Ultra Skytrail 60 kilometre, Trail Run 25 kilometre ve 10 kilometre koşusu tamamlandı.

İlk etabın şampiyonu Tayvanlı Wen Hsiao Chio olurken, ikinci Gürkan Mert Mercanoğlu ve üçüncü ise Can Artam oldu.

İkinci etapta ise üç farklı kategoride düzenlenen maratonda, Erciyes Ultra Skytrail 60 kilometre koşusunda birinciliği Wen Hsiao Chio, ikinciliği Hüseyin Temizsoy, üçüncülüğü Mehmet Arslan elde etti.

Trail Run 25 kilometre koşusunda birinciliği Kemal Kukul, ikinciliği Aykut Kırsay, üçüncülüğü Mustafa Ekseri kazandı. 10 kilometre koşusunda ise birinci Ali Arslan olurken, ikinci sırayı Hüseyin Çetin, üçüncü sırayı Osman Uğur Altun aldı.

Yarışmada dereceye giren sporcular için Erciyes Kayak Merkezi'nde ödül töreni düzenlendi.

Törende konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Dağı'nın her imkanından faydalandıklarını anlatarak, "Şehrimizi ve Erciyes'i daha iyi tanıtmak adına kış mevsiminde Avrupa ve Dünya şampiyonaları gibi uluslararası organizasyonlara, yazın da bisiklet şampiyonası, dağ maratonu gibi yaz sporları ile ilgili yarışmalara ev sahipliği yapıyoruz. Uluslararası Erciyes Ultra Sky Dağ Maratonu'nu da bugün gerçekleştirdik. Dereceye giren tüm sporcuları tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes Dağı üzerinde 200 milyon avronun üzerinde bir spor ve turizm yatırımı yaptığını belirterek, "Bu maratonu önümüzdeki yıllarda global bir marka haline getirmek için gayret ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Erciyes Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title