Haberler

Ulucami Halkı Başkan Ergün'ü Ziyaret Etti

Güncelleme:

Belediye Başkanı Cengiz Ergün İshakçelebi Mahallesi Muhtarı Bayram Gök ile birlikte mahalle sakinlerini makamında kabul etti.

Bölgede düşünülen kentsel dönüşüm ile ilgili olarak mahallelilerin sorunlarını dinleyen Başkan Ergün, amaçlarının kimseyi mağdur etmemek olduğunu söyledi. " Mahalleliye rağmen bir uygulama olamaz ancak bizde mahalle sakinlerinin uzlaşmadan yana olduğunu görmek istiyoruz" dedi.

İshakçelebi Mahallesi Muhtarı Bayram Gök, mahalleliler ile birlikte Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret etti. Ziyarette kendilerini kabul ettiği için Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür eden Gök, mahalle sakinlerinin yapılacak olan kentsel dönüşümden yaşadıkları sıkıntılarını ifade etti. Daha sonra tek tek söz alan mahalle sakinleri de süreç ile ilgili olarak görüşlerini anlattı.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise mahalle sakinleri karşılıklı istişarelerde bulunduklarının altını çizerken, "Biz kimsenin evsiz kalmasını istemeyiz. Ancak kanunlarında bizlere yüklediği sorumluluklar var. Sonuçta bu kanunları biz çıkarmıyoruz. Bilindiği üzere Kentsel Dönüşüm ile ilgili olarak sadece Manisa'da değil, ülke genelinde çalışmalar yürütülüyor. Bu konuda Başbakan da gerekli açıklamalarda bulundu" dedi.

Villa Alanlarını Yeşil Alana Çevirdik

Ulucami bölgesinde villa olarak gözüken parsellerde de imar değişikliğine gidildiğini hatırlatan Başkan Ergün, "Bölgede yapılacak Kentsel Dönüşümüm ardından yıkılan evlerin yerine villa yapılacak diye dedikodular çıktı. Biz bunun da önüne geçmek için villa olarak ayrılan yerlerin yeşil alan ve sosyal amaçlı kullanmak üzere imar değişikliğini yapıyoruz" dedi.

Bedellerin Arttırılması İçin Çalışıyoruz

İshakçelebi Mahallesi'nde yapılacak kamulaştırma çalışmalarında, ödenecek bedellerin arttırılması ile ilgili mecliste görüşme yaptıklarını ve bir çalışma içerisinde olduklarını da hatırlatan Başkan Ergün, "Mecliste bu konuyu gündeme getirdik. Ödenecek bedellerin günümüz şartlarına taşınmaması için çalışma yapıyoruz. Daha öncede söyledim . Biz kimsenin mağdur olmasını, evinden olmasını istemeyiz. Böyle bir düşünce içerisinde değiliz" diye konuştu.

Bağımsız Gayrimenkul Firması Fiyat Değerlendirmesi Yapacak

Belediye Başkanı Cengiz Ergün mahalleliler ile yaptığı görüşmede bağımsız bir gayrimenkul firmasının, bölgede ki evler ile ilgili fiyat değerlendirmesi yapacağını söyledi. Ayrıca yine bağımsız bir teknik ekibin bölgede inceleme yapmasının da uygun olacağını ifade eden Başkan Ergün, "Mahalle halkının seçeceği teknik bir ekip bölgede gerekli incelemeleri yapsın. Yapılmak istenen bizim teknik ekibimizle gözden geçirilsin. Gerekirse bizlerde oturur dinleriz ancak yeter ki bu sorun çözülsün" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün İshakçelebi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title