Haberler

Ülkü Adatepe'nin Çocuklarının CHP ve İş Bankasına Açtığı Dava Yetki Nedeniyle Reddedildi

Ülkü Adatepe'nin çocuklarının CHP ve İş Bankasına açtığı dava yetki nedeniyle reddedildi Davacı avukatı: "Atatürk'ün ikametgahı ile ilgili sınırlama yapılamaz"İSTANBUL - Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocuklarının, Cumhuriyet Halk Partisi ve İş Bankası'na açtığı...

Ülkü Adatepe'nin çocuklarının CHP ve İş Bankasına açtığı dava yetki nedeniyle reddedildi

Davacı avukatı: "Atatürk'ün ikametgahı ile ilgili sınırlama yapılamaz"

İSTANBUL - Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocuklarının, Cumhuriyet Halk Partisi ve İş Bankası'na açtığı tazminat davası yetki nedeniyle usulden reddedildi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe'nin çocukları Ali Kemal Doğançay ve Ahmet Kemal Doğançay'ın, Cumhuriyet Halk Partisi ve İş Bankası'na yönelik annelerinin mirasının eksik ödendiği gerekçesiyle açtığı tazminat davasının görülmesine devam edildi.

İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada tarafların avukatları hazır bulundu.

Mahkeme, CHP vekili Av. Şerdıl Odabaşı tarafından celse arasında dosyaya sunulan ve davanın Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine gönderilmesi konusundaki yetki itirazına ilişkin davacı vekillerine görüşünü sordu.

Atatürk'ün ikametgahı ile ilgili sınırlama yapılamaz

Davacı Ali Kemal Doğançay ve Ahmet Kemal Doğançay'ın avukatları ise, "İş Bankası'nın Genel Müdürlüğü İstanbul'da. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk ülkemize mal olmuş bir değerdir, ikametgahı ile ilgili sınırlama yapamayız. Yetki itirazı yerinde değildir" diyerek davanın görülmesine devam edilmesini talep etti.

Talebe ilişkin kararını açıklayan mahkeme, Atatürk'ün son ikametgahının Ankara'da olduğundan dava dosyasında Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinin yetkili olduğunu kaydetti. Davayı usulden reddeden mahkeme, davanın nerede görüleceğine ilişkin son kararın İstinaf Mahkemesince kararlaştırılacağını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Ülkü Adatepe İş Bankası Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title