Haberler

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Karadağ'da

Yıldırım, Karadağ Başbakan Yardımcısı Vuyica Lazoviç ve Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı İvan Brayoviç ile bir araya geldi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Karadağ Başbakan Yardımcısı Vuyica Lazoviç ve Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı İvan Brayoviç ile görüştü.

Bakan Yıldırım, Lazoviç ve Brayoviç ile başkent Podgoritsa'daki Başbakanlık resmi konutu olan "Vila Goritsa"da düzenlenen akşam çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Podgoritsa'daki temasları kapsamında Yıldırım, Stara Varoş semtindeki Starogradska Camisi'ni ve Karadağ İslam Birliği'ni de ziyaret etti.

Bakan Yıldırım, Karadağ'daki Müslümanların durumu ve İslam Birliği'nin faaliyetleriyle ilgili Podgoritsa Başimamı Cemo Recematoviç tarafından bilgilendirildi.

Recematoviç, "Biz, Karadağlı Müslümanlar Türkiyeli kardeşlerimizin ziyaretlerine her zaman çok seviniriz" dedi.

Cemo Recematoviç ayrıcaTİKA tarafından yeniden inşa edilen ve 100 yıl aradan sonra geçen sene ilk mezunlarını veren Podgoritsa yakınındaki Mehmed Fatih Medresesi'ni bitiren öğrencilerin, Türk halkının kendilerine gösterdiği yakınlık dolayısıyla üniversite eğitimlerini de Türkiye'de yapmayı tercih ettiklerini aktardı. - Karadağ

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Karadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title