Haberler

Ulaştırma Bakanı Yıldırım Kırşehir'de

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bir Dizi Gezi, İnceleme ve Açılışlarda Bulunmak Üzere Kırşehir'e Geldi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi gezi, inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Kırşehir'e geldi.

Kırşehir'in Kaman ilçesinde Kaman-Bala-Karakeçili-Ankara duble yol temel atma törenine katılmak üzere sabah saatlerinde Kırşehir'e gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı; Vali M. Lütfullah Bilgin, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Emrullah Çuhadar, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, MHP Kırşehir milletvekili Metin Çobanoğlu, Belediye Başkanı Halim Çakır, kaymakamlar, belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Yoğun kar yağışına rağmen çok sayıda davul ve zurna ile karşılanan Bakan Yıldırım, gördüğü ilgiden dolayı mutlu oldu. Bakan Yıldırım, Kaman-Bala-Karakeçili-Ankara bölünmüş yol temel atma töreni öncesinde yaptığı konuşmada, hükümet olarak 2002 yılında ortaya koydukları 15 bin kilometrelik bölünmüş yol hedefinin 13 bin 760 kilometresini yaptıklarını ve geriye sadece bin 240 kilometre yolun kaldığını belirterek, "Kırşehir, Hacı Bektaş Velilerin, Ahi Evranların ve Ahmedi Gülşehrilerin yetiştiği, gönül

erlerinin, kardeşlik ve dostluğun timsali bu üstatların gelip geçtiği yerdir. Bu toprakların yetiştirdiği büyük usta Neşet Ertaş, 'Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez; gönülden gönüle gider yol gizli gizli' diyor. Bir yandan gönülden gönüle yol yaparken bir yandan da tabii Kırşehirimizi Ankara'ya, Kayseri'ye, kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına Anadolu'nun her tarafına bağlayan yollar yaptık, yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakan Yıldırım, Kırşehir'e nasıl kar yağıyorsa hizmetlerin yağması için de gece-gündüz çalışacaklarını söyleyerek, "Şimdi geldiğimiz noktada bölünmüş yol miktarı 13 bin 760 kilometreye ulaşmış. Yani bin 240 kilometre kalmış hedefe. Çoğu gitmiş azı kalmış. Pekiyi bununla işimiz bitiyor mu? Bitmiyor. Vatandaşımızın ihtiyaçları her zaman olacak. Birini yaparsın bir başka ihtiyaç ortaya çıkar. Bizim de görevimiz bize destek veren, 'Yola devam' diyen sizlere hizmet etmektir. Çünkü halka hizmeti hakka hizmet

olarak bilen bir medeniyetten geliyoruz. Şimdi Kırşehir'de bizden önce 21 kilometre bölünmüş yol yapılmış. Biz 5 senede 100 kilometre yol yaptık. 21 nere, 100 nere? Bu da yetmez. Kaman'ı Bala'ya, oradan Karakeçili'ye ve Ankara'ya bağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldırım, telefonun çekmediği köyün kalmayacağını da belirterek," Yol medeniyettir, su medeniyettir. Gidemediğin yer senin değildir. Bitti mi, bitmedi. Çalışmaya devam, yola devam. Şimdi artık bilgi çağına doğru adım adım gidiyoruz. Türkiye'nin bir sene içerisinde köyünde, kasabasında, ilinde her tarafında hızlı internet olacak. Telefonun çekmediği köyümüz kalmayacak. Buradan ilan ediyorum. Siz inanıyorsunuz, destekliyorsunuz. Bizim de görevimiz sizlere hizmet etmek. Hizmet ederken önümüzde bu

ülkeye sevdalı bir Başbakanımız var. Recep Tayyip Erdoğan var. Onun liderliğinde durmak yok, yola devam" açıklamasını yaptı.

Verdikleri sözlerin arkasında olduklarını da kaydeden Bakan Yıldırım, "Yapacağız deyip de sonra unutanlardan değiliz. Bir şeyi yapacağımızı söylersek yaparız. Ama yapamayacaksak da onun sözünü vermeyiz. İşte bizim farkımız budur" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın konuşmasının ardından bölünmüş yol çalışmalarının temel atma törenine geçildi. Bakan Yıldırım ve beraberindekiler, kurdele kestikten sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de katılacağı ve toplu açılışını gerçekleştireceği töreni takip etmek üzere Sıdıklı Barajı'na geçti. Barajın açılışını gerçekleştiren Yıldırım, açılışların hemen ardından da Kırşehir merkeze geçerek burada sırasıyla Vali M. Lütfullah Bilgin, Belediye Başkanı Halim Çakır ve AK Parti İl

Teşkilatı'nı ziyaret etti.

(GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title