Haberler

Ukrayna Heyetinden Çomü'ye Ziyaret

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çanakkale’ye gelen Ukrayna heyeti, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çanakkale'ye gelen Ukrayna heyeti, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer'i makamında ziyaret etti.

2018 Troia Yılı dolayısıyla kente gelen heyete üniversiteye dair bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Ukrayna'nın Odessa Mechnikov Üniversitesi ile ortak bir yüksek lisans programı açma konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Geçtiğimiz yaz Mechnikov Üniversitesi'nden 20 öğrenciyi Çanakkale'de misafir ettiklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer üniversitede daha fazla Ukraynalı öğrenci kabul etmekten memnuniyet duyacağını ifade ederek, "Ukrayna'nın sporda çok başarılı bir ülke olduğunu biliyoruz. Özellikle spor alanındaki fakültemizde daha çok Ukraynalı öğrencinin öğrenim görmesinin ÇOMÜ için önemli olacağını düşünüyorum" dedi.

Kırım sorununa da değinen Rektör Prof. Dr. Yücel Acer "Ukrayna toprakları içerisinde bulunan Kırım'ın şu andaki durumu bizi de rahatsız ediyor. Bizim Türkiye olarak Kırım konusunda bundan sonrasına dair endişelerimiz var. Bu sorunun hem Ukrayna hem de Kırımlı Tatarlar için güzel olacak bir çözüme kavuşmasını arzu ediyorum" şeklinde konuştu.

Çanakkale'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ternopil Bölge Valisi Stephan Barna ise, "Ternopil ve Çanakkale arasında işbirliğinin geliştirilmesi konusunda Çanakkale Valisi ile de görüşme gerçekleştirdik. 2018 Troia Yılı'nın bölgemizde tanıtılması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Bölge üniversiteleri arasında işbirliklerinin geliştirilmesinin ise iki ülke arasındaki dostluğun gelişmesine katkı sunacağını düşünüyorum" dedi.

Kırım'ın Ukrayna'ya iadesi konusunda çalışmaların olduğuna dikkat çeken Vali Barna, Kırım Tatarlarının haklarını korumak içinde her türlü girişimi yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Ziyarette, Ukrayna'nın Türkiye Başkonsolosu Alexander Gaman, Ukrayna'nın Çanakkale Fahri Konsolosu Fahri Işık, Ternopil Bölge Valisi Stephan Barna, Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Oleh Valov, Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Turizmden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Natali Savelieva'nın yanı sıra 1+1 TV Muhabiri Olexandr Zahorodny, 1+1 TV Yöneticisi Liudmila Zahorodna, Gazeteci İgor Solovey, Ukraine TV Muhabiri Olena Kozmenko, Ukraine TV Yöneticisi Yevheni Lopatnichenko, 5 TV Muhabiri Gabliela Masanga, ICTV Muhabiri Yevhenia Ovchynnikova, Çanakkale Kırım ve Dobruca Tatarları Dayanışma Derneği Başkan Erol Günaydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Erdem, Prof. Dr. Süha Özden ve Prof. Dr. Mustafa Görün de hazır bulundu.

Karşılıklı hediye takdimiyle sona eren ziyaretin ardından Ukraynalı televizyoncular, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ile bir röportaj gerçekleştirdi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yücel Acer Türkiye Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title