Haberler

Twitter'da Başbuğ Depremi

- NİHAT DOĞAN.METEHAN DEMİR.'STANBUL ('HA) - Eski Genelkurmay Baºkanlar'ndan 'lker Ba'bu"un internet and'ç' davas? kapsam'nda "cebir ve ºiddet kullanarak hükümeti ortadan kald'rmaya veya görevlerini yapmas'n? k'smen ve tamamen engellemeye teºebbüs" ile "terör örgütü yöneticili'i" suçlar'ndan tutuklanmas? sosyal paylaº'm a?? twitter'da da adeta deprem etkisi oluºturdu.

190-GEN/06-OCA-007A-0817

-

- NİHAT DOĞAN: BORU'DUR, BORU!

METEHAN DEMİR: HAYALDİ GERÇEK OLDU*GENELKURMAY BAªKANI TUTUKLANDI

ERS'N ª'YHAN

'STANBUL ('HA) - Eski Genelkurmay Baºkanlar'ndan 'lker Ba'bu"un internet and'ç' davas? kapsam'nda "cebir ve ºiddet kullanarak hükümeti ortadan kald'rmaya veya görevlerini yapmas'n? k'smen ve tamamen engellemeye teºebbüs" ile "terör örgütü yöneticili'i" suçlar'ndan tutuklanmas? sosyal paylaº'm a?? twitter'da da adeta deprem etkisi oluºturdu.

Beºiktaº'taki 'stanbul Adliyesinde, Özel Yetkili 'stanbul Cumhuriyet Savc's' Cihan Kans'z'a yaklaº'k 7 saat ifade veren 'lker Baºbu', ard'ndan tutuklanmas' istemiyle 'stanbul Nöbetçi 12. A"r Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkemede yaklaº'k 1.5 saat ifade veren 'lker Baºbu', "Cebir ve ºiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kald'rmaya veya görevlerini yapmas'n' k'smen veya tamamen engellemeye teºebbüs" ile "terör örgütü yöneticili'i" suçlar'ndan tutukland?.

'ºte Cumhuriyet tarihinde bir 'ilk' teºkil eden bu olay sosyal medyada da bir anda günün en çok konuºulan konusu oldu. Twitter'da, #?lker Baºbu?, #hepimiz 'lker Paºay'z ve #boru kelimeleri Türkiye Trend Topic listesinin tepesine yerleºti.

'ºte twitter dünyas'n'n popüler simalar'ndan 'lker Baºbu?'un tutuklanmas'na yönelik ilk yorumlar:

Erol Köse (Yap'mc?): Baºbu? tutukland?, 'slak imza game over. Kimse romantik bakmas'n Ergenekon vard'r ve tutuklular'n ço'u müdahildir.

- Metehan Demir (Gazeteci): Hayaldi gerçek oldu*Genelkurmay baºkan? tutukland?.

Nihat Do'an (ªark'c?): BORU'dur, BORU.

- Levent Üzümcü (Oyuncu): Vallahi iki üç tane daha eski genelkurmay baºkan? tutuklasak demokrasi merdivenlerini t'rmanmada rakipsiz oluruz.

Ufuk Uras (Siyasetçi, eski milletvekili): Lav silah'n'n boru, 'slak belgenin de ka"t parças' oldu'una inand'r?lanlar, darbe giriºimlerini de demokrasinin ºahlan'º? gibi alg'l?yorlar.

Cüneyt Özdemir (Gazeteci): 'lker Baºbu"un tutuklanmas' Türk ordusundaki en büyük k'r?lmalardan biridir.

Mehmet Baransu (Gazeteci): 'lker Baºbu"un yarg' önüne ç'kaca??n? ve hesap verece'ini Mart 2010'da piyasaya ç'kan KARARGAH kitab'mda yazm'ºt'm. O zaman GEN. Baºkan'yd?

Abdurrahman Dilipak (Gazeteci): S'rada daha, media, mafia, sermaye, siyaset, bürokrasi ve stk çevrelerinde, kay't d'º? ekonomi ve kay't d'º? siyaset aktörlerinin gözalt? süreci var

Bu iºin ucu Demirel'e, Sezer'e kadar uzanabilir

Karar, do'ru yönde ileri do'ru at'lan bir ad'm.

ªimdi s'ra Evren ve ªahinkaya'da. Ard'ndan s'ra Büyükan't, Karaday?, Çevik Bir'e gelebilir.

Baºbu?'un Tutuklanmas? 1960'?n Rovanº'd'r!

Mahmut Övür (Gazeteci): ªu andan itibaren önemli olan hesap verebilir bir sistemin kurumsallaºmas?. Anayasa, siyasi partiler yasasa ve TMK'n'n de'iºmesi gerekiyor.

Vesayet sistemi bitmiº de'il ama bu önemli bir k'r?lma noktas?.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metehan Demir Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title