Haberler

Twerk ne demek? Twerking nedir? Twerk dansı nasıl yapılır?

Güncelleme:

Twerk olarak sosyal medyada yaygın şekilde gündeme gelen twerking, genellikle kadınların yaptığı bir dans çeşididir. İngilizcede kullanımı 20 yıla yakınken, Türkçe'de şeveke adı ile 16. yüzyıldan bu yana yer alıyor. Peki, twerk nasıl yapılır?

Twerking, hızlı ve agresif kalça dansı anlamına gelen bir dans çeşididir. Son yıllarda popüler hale gelen twerk, dünyaca ünlü sanatçılar tarafından sık sık sergileniyor. Farklı birkaç çeşidi bulunan twerk'ün temeli Türkiye'de 16. yüzyıla kadar dayanıyor. İşte, ayrıntılar...

TWERKİNG NEDİR?

Kişisel, genellikle kadınların yaptığı, bir dans çeşidi. 2013'te "twerk" kelimesi Oxford Dictionary Online'a eklenmiştir. Oxford sözlüğüne göre, kelime yaklaşık 20 yıldır var. Tarihsel olarak Batı Afrika topluluklarına kadar uzanıyor.

ŞEVEKE NE DEMEK?

TDK verilerine göre 16. yüzyıldan bu yana var olan şeveke, kaba eti oynatarak yapılan raks anlamına gelir.

TWERK NE DEMEK?

Twerk sözcüğünün Türkçe karşılığı olan ''Şeveke'' sözcüğü ise daha eskidir ve TDK Tarama Sözlüğünde sözcükle ilgili 16. yüzyıldan kayıt bulunmaktadır.

Twerk kadınlar tarafından yapılan ve agresif kalça hareketleri, düşük çömelme duruşu içeren danstır. 1990 yılında ortaya çıkan bu dans, 2000'li yıllarda sosyal medya ile popüler hale gelmiştir.

İngilizce "Twist" ve "Jerk" kelimelerinden türetildi. Twist kelimesi Türkçe'de "bükülme, bükme, dönemeç, dönme, kıvrım, kıvırma" anlamlarına gelir. Jerk kelimesi ise isim olarak Türkçe'de "filth, sarsıntı, ani hareket, refleks, ani hareket" anlamlarında, fiil olarak ise "sarsmak, silkmek, sarsılmak, titremek" anlamlarına gelmektedir.

TWERK DANSI NASIL YAPILIR?

90'lı yıllarda eğlence ve spor amacıyla yapılmaya başlanan twerk için kurslar dahi açılmıştır. Çömelerek twerk dansı yapma en yaygın şeklidir. Squat pozisyonunda, çömelir vaziyette gerçekleştirilir. Duvarda ve elleri yere koyarak twer dansı yapmak mümkündür.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Türkiye Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

M. Çalınga:

Zaten yüzyıllardır dansözler twerk tarzında hareketler yapıyordu.

0
0
yanıtYanıtla
banu:

yani twerkin çıkmasına bile öncü eden bir geçmiş var vay be

0
0
yanıtYanıtla
ayşe:

şevekeye çok şaşırdım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title