Haberler

Tuşba Kent Konseyi Oluşturuluyor

Van’da Tuşba Kent Konseyi oluşturuluyor.

Van'da Tuşba Kent Konseyi oluşturuluyor.

Tuşba Belediyesinde düzenlenen kongreye Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ile kentteki kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, vakıflar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede açılış konuşmasını yapan Başkan Özgökçe, belediyeler ve yerel yönetimlerin kamu yönetimlerinde önemli bir görev icra ettiklerini belirterek, Tuşba Belediyesinin 2014 yılından itibaren halkı merkeze alarak çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. Özgökçe, "Tuşba Belediyesi olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vurguladığı gibi 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' fikriyle daima çevreyi koruyan, demokrasiyi en üst düzeyde tutan, halkın her kesimini yönetime katarak faaliyetlerini yürüttü. Daima sizlerle sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ve halka istişare yaparak elimizden gelen gayreti gösterdik. Bu kapsamda herkesimin yönetimde olması, yapılan çalışmaların halkın ihtiyaçları doğrultusunda yapılması hem daha isabetli olacak hem de halkın hayat standardının daha yüksek olmasını sağlayacaktır. Biz bunun gayreti içerisinde olduk" dedi.

Kent konseylerinin şehirlerde kurulmasının önemine değinen Özgökçe, "Tüm kesimlerin bir beyin jimnastiği yaparak, memleketin ortak sorunlarını başta Tuşba Belediyesi olarak bizler kendi meclisimizde, akabinde daha üst mercilere götürerek kangrenleşmiş, çözülemeyen problemleri devletin en üst kademelerine kadar taşıyabilmenin gayreti içerisindeyiz. Onun için kent konseyinde yer alacak olan başta gençlik, kadın, engelli ve yaşlı meclisleri olmak üzere her kesimdeki insanların fikirleriyle hareket etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Çalışmalarını kopyala yapıştır şeklinde değil; insan, medeniyet, ekoloji ve demokrasi başlıkları altında çalıştay gerçekleştirdiklerini dile getiren Özgökçe, "2014'den 2018'e kadar faaliyetlerimizi kontrol ederek, basın yoluyla halkımıza ulaştırabilmenin gayretleri içerisinde olduk. Bir yerel yönetim, bir projesini hayata geçirdiği zaman kesinlikle halkıyla, bölge insanıyla, sivil toplum örgütleriyle, odalarla istişare ederek bunu yapması gerekir. Biz şimdiye kadar bunu elimizden geldiği kadar yapmaya çalıştık. İnşallah bundan sonra hizmetlerimizi kent konseyi ve halkımızla elbirliği ile gerçekleştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Van'ın her şeyin en güzeline layık olduğunu da sözlerine ekleyen Özgökçe, "İnanıyorum ki her birinizin katkılarıyla Van, daha güzel bir yere gelecektir. Terörün burada bitmesiyle memleketimiz huzura, barışa ve kardeşliğe ulaştı. Başta Afrin olmak üzere Menbiç ve Bitlis'te şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyoruz. İnşallah memleketimizin sınır huzuru da sağlandıktan sonra Türkiye'nin kalkınması, gelişmesi ve lider ülke olarak bölgesinde hizmet üretebilmesi için önündeki tüm engeller kalkıyor. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlıklar, Van üzerinde yapılacak olan projelere sonuna kadar destek verip, Van'ı bölgenin yıldızı yapmak üzere çalışmalar yapıyor. Ben bu kapsamda kent konseyinin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

YYÜ Öğretim Üyesi Doç Dr. Abdulmenaf Turan'ın sunumunun ardından divan oluşturularak seçime gidildi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Fevzi Özgökçe Tuşba Politika Güncel Haberler

title