Haberler

Tusaş, Jsf/f-35 Uçakları İçin Üretimini Tamamladığı İlk Orta Gövdeyi Teslim Etti

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), JSF/F-35 uçakları için üretimini tamamladığı ilk orta gövdeyi projede müşterileri olan ABD’li Northrop Grumman ve Lockheed Martin firmalarına teslim etti.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), JSF/F-35 uçakları için üretimini tamamladığı ilk orta gövdeyi projede müşterileri olan ABD'li Northrop Grumman ve Lockheed Martin firmalarına teslim etti.

Bu güne kadar üretilen en gelişmiş savaş uçağının orta gövdesini ABD dışında tek kaynak olarak üreten TUSAŞ'ın tamamladığı ilk orta gövde, Lockheed Martin tarafından nihai montaj hattında ABD Hava Kuvvetleri'ne ait uçakta kullanılacak. TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilen teslimat töreninde konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, JSF/F-35 uçakları için ilk orta gövdenin başarıyla tamamlanmasının önemli bir adım olduğunu belirterek, JSF/F-35 uçağının orta gövdesinin en karmaşık yapısal bölümünün 2007 yılında üretilmeye başlandığını söyledi. Dörtkaşlı, JSF/F-35 uçağının en yüksek teknolojili 5. nesil savaş uçağı olduğunu ifade ederek, ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını kaydetti. İlk orta gövdenin yakıt, hidrolik ve elektrik sistemleri ile birlikte bütün olarak üretildiğini ve tamamlanarak sevk edileceğine dikkat çeken Dörtkaşlı, TUSAŞ'ın savunma ve havacılık alanlarında uluslararası platformda kabul gören başarılarına bir yenisini daha eklediğini vurguladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ise, Türkiye ile Amerika arasındaki dostluğa vurgu yaparak şunları söyledi:

"Türkiye ve ABD arasındaki işbirliğinin muazzam başarısını kutlamak için burada bulunmaktayız. Savunma sanayisinde müttefik ve ortaklar arasındaki güçlü iş birliği müşterek güvenliğimiz için kilit rol oynamaktadır. Türkiye'nin 61 yıllık NATO ittifakında en gurur verici başarısının dünya çapındaki savunma sanayisi olduğunu düşünüyorum. Amerikan yönetimi ve iş çevresi Türkiye'nin 2023 yılına kadar dünyanın en güçlü 10 ekonomisi olma hedefine yürekten destek vermektedir. Yeni nesil teknoloji müşterek taarruz uçağı JSF, Türkiye, ABD ve tüm NATO ülkelerinin güvenliğine muazzam katkı sağlayacaktır. JSF programı sadece bir sembol değil, Ankara ve Washington arasındaki ortaklığın en somut ve güçlü hedeflerinden biridir."

Savunma Sanayi Müsteşar Vekili Serdar Demirel de, JSF/F-35 programına ilk olarak 2002 yılında başlandığını, 6 Şubat 2007 yılında Northrop Grumman ve Lockheed Martin firmaları ile imzalanan anlaşmayla 100 adet orta gövdenin TAİ'de üretilmesi için anlaşıldığını ifade etti. JSF/F-35 uçakları için üretilecek orta gövde çalışmaları için 3 milyon dolarlık bir sözleşme imzalandığını söyleyen Demirel, bu kapsamda TAİ tarafından proje kapsamında üretilen iş hacminin 4,5 milyara ulaşmakta olduğunu kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Northrop Grumman Lockheed Martin Tusaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title