Haberler

    Türkmenistan Aımag Oyunları'na Hazır

    TÜRKMENİSTAN, 17-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları'na (AIMAG) ev sahipliği yapmak için gün sayıyor.

    TÜRKMENİSTAN, 17-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 5. Asya Kapalı Salon ve Dövüş Sanatı Oyunları'na (AIMAG) ev sahipliği yapmak için gün sayıyor. Asya Kıtası'ndan 45, Okyanusya'dan 17 olmak üzere toplam 62 ülkeden binlerce sporcunun katılacağı oyunlar, Türk firması Polimeks tarafından inşa edilen Aşkabat Olimpiyat Kompleksi'nde yapılacak.

    5 milyar dolar harcanarak yaptırılan komplekste, 45 bin kişilik stat, 15 bin kşilik spor salonu, 5 bin kişilik su sporları merkezi, 5 bin kişilik atletizm salonu, 6 bin kişilik veledrom, antrenman sahaları, 2 futbol sahası, tıp merkezi, 2 otel ve 12 bin kişi kapasiteli sporcu rezidansları ile kültür merkezleri yer alıyor.

    MONORAY SİSTEMİNE SAHİP TEK SPOR KOMPLEKSİ

    Aşkabat Olimpiyat Kompleksi, aynı zamanda sporcu konaklama alanlarından, tüm müsabaka ve antrenman tesislerine doğrudan ulaşım sağlayan 5 kilometrelik monoray sistemi sayesinde dünyada kendi toplu ulaşım altyapısına sahip tek spor kompleksi olarak anılıyor.

    Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Eylül 2016'da hizmete giren Aşkabat Uluslararası Havalimanı'nın tamamlanmasını takiben olimpiyat kompleksinin teslimi için gün saydıklarını belirterek, "Bu iki proje Türkmenistan'ın uluslararası platformlardaki dışa dönük yüzü olacak. Polimeks olarak bu projeleri A'dan Z'ye tasarlamış ve inşasını tamamlamış olmaktan tüm Türk firmaları adına gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

    BERDİMUHAMEDOV'A 'YILIN SPOR ADAMI' ÖDÜLÜ VERİLDİ

    Oyunların hazırlıkları kapsamında Türkmenbaşı kentinde Uluslararası Türkmenistan Spor Kongresi'nde kongresi gerçekleştirildi. Orta Asya'nın en büyük kongre merkezi olma özelliği taşıyan kompleksteki kongrede, "2017 Asya Oyunları-Barış ve Gelişme İçin Uluslararası Spor İş Birliği" konusu üzerine görüş paylaşımında bulunuldu.

    Kongrede Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a Asya Satranç Federasyonu Başkanı Şeyh Halife bin Zayed El Nahyan tarafından "Yılın Spor Adamı" ödülü verildi. Kongrenin ardından Gurbanguly Berdimuhamedov'un katılımıyla Avaza Spor Kompleksi'nin açılışı yapıldı. İngiliz şarkıcı John Newman'ın konser verdiği açılış, havai fişek gösterileriyle son buldu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Türkmenistan Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title