Haberler

Türkiyem Halk Oyunları Topluluğu Bingöl'de

Bingöl Valiliği ve Bingöl Polis Gücü Spor Kulübünün düzenlediği 'Bingöl Yılın Spor Ödülleri Töreni'nde 'Gaziantep Üniversitesi Türkiyem Halk Oyunları Topluluğu' Artvin, Muğla, Trabzon ve Gaziantep yörelerine ait gösteri gerçekleştirerek,...

Bingöl Valiliği ve Bingöl Polis Gücü Spor Kulübünün düzenlediği 'Bingöl Yılın Spor Ödülleri Töreni'nde 'Gaziantep Üniversitesi Türkiyem Halk Oyunları Topluluğu' Artvin, Muğla, Trabzon ve Gaziantep yörelerine ait gösteri gerçekleştirerek, Bingöllülerin beğenisini kazandı.

Gösteriye, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hamza Celepoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Genel Sanat Yönetmenliğini Öğr. Gör. Yılmaz Kılınç ve Teknik Sanat Yönetmenliğini Öğr. Gör. Murat Sönmez ve Abdülrezzak İnal'ın yaptığı Türkiyem Halk Oyunları Topluluğunun yapmış olduğu gösteri büyük beğeni kazandı. Gösteri öncesinde konuşan Genel Sanat Yönetmeni Öğr. Gör. Yılmaz Kılınç, "Bu topraklara ekilmiş insanların ürettiği bütün değerlerin yansıması oyun kültürü ile anlamlanır. Halk oyunları; halk bilgisinin sanata dönüşmüş biçimi ölü metinlerin canlanması ve yaşatılması noktasında, kültürel varlığımızın sanatsal yaklaşımlarıyla sahnelenmesidir" dedi.

Kılınç,"1988 yılında eğitim öğretime başlayan Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü 1 yıl hazırlık ve 4 yıl lisans olmak üzere beş yıllık eğitim-öğretim sürecini kapsamaktadır. Kültürümüzün geleneksel verilerini özümseyerek, oyun kültürünün, bilim ve sanat ışığında olumlu gelişmesine açık, ülke gerçeklerine duyarlı, bireyler yetiştirmeyi ilke edinir. Üniversitemiz bünyesinde kurulan topluluğumuz oyuncu, müzisyen ve teknik elamanlarla birlikte 140 kişilik kadrosu ile yurt içinde ve yurt dışında birçok gösteriler yaparak kültürümüzün yayılmasına ve tanıtılmasına katkı sağlamıştır" dedi.

Gösterisi sonrasında topluluk Bingöl'ün turizm cazibesi olan Solhan ilçesi 'Yüzen Ada' mezrasını Solhan Kaymakamı Şeref Aydın ve Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun misafiri olarak ziyaret etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title