Haberler

Türkiye'yi Büyüten Kadın Liderler Buluşması

'Türkiye'yi Büyüten Kadın Liderler' adlı etkinliğe; Ayşe Kulin, Bennu Yıldırımlar, Berna Laçin gibi başarılı kadınlar katıldı.

Kadınların güçlendirilmesine yönelik projeleri ile geçtiğimiz hafta içinde Birleşmiş Milletler tarafından dünya şirketlerine örnek gösterilen Turkcell; Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ' Türkiye'yi Büyüten Kadın Liderler' adında bir etkinlik gerçekleştirdi. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş'ın ev sahipliğinde düzenlenen geceye; iş, sanat ve akademi dünyasından 500'e yakın kadın katıldı. 'Kadın kadına' renkli bir sohbet şeklinde geçen panel ve Zuhal Olcay konseri öncesinde; fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede'nin 'Ekonomiye Kadın Gücü' adlı sergisinin açılışı da gerçekleştirildi.

GİRİŞİMCİ KADINLAR

Sergide; Turkcell'in 'Ekonomiye Kadın Gücü' projesi kapsamında aldıkları mikro kredilerle örnek oluşturacak girişimcilik hikayeleri olan kadınların, ünlülerle buluştuğu fotoğraflar yer aldı. Bu ünlü isimler arasında Ayşe Kucuroğlu, Ayşe Kulin, Bennu Yıldırımlar, Berna Laçin, Burcu Çetinkaya, Deniz Akkaya, Neşe Erberk, Pelin Batu ve Sumru Yavrucuk bulunuyor.

MUĞLA'DAN TRABZON'A

Çekimlerde; Muğla'dan Trabzon'a, Antalya'dan Diyarbakır'a kadar birçok ilde, çay ocağı işletmeciliği, balık ağı imalatı, pilavcılık ve lavaşçılık yapan kadınlar yer aldı.

KADINLARIMIZ YALNIZ OLMADIKLARINI BİLSİNLER

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, açılıştaki konuşmasında; nüfusun yarısını oluşturan kadınların Türkiye'nin geleceği için önemli bir potansiyel barındırdığına işaret ederek bu potansiyeli ortaya çıkaracak çalışmalara öncelik verdiklerini belirtti. Kocabaş sözlerine şöyle devam etti: "Fırsat eşitliğinin gerçek anlamda hayata geçirilebilmesi için teknoloji ve iletişim alanındaki gelişmeler büyük önem taşıyor. Biz, yaptığımız altyapı yatırımlarıyla bu eşitliğe katkıda bulunuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kardelenler projemizle 13 yılda verdiğimiz burs sayısı 100 bini geçti. Kardelen bursuyla okuyan 15 bin kızımız liseden mezun oldu, 3 bin 500'ü üniversiteyi kazandı, bin 500'ü üniversiteden mezun oldu. Geçen sene 'Ekonomiye Kadın Gücü' projesini başlattık. Kadına yönelik şiddete karşı Beyaz Kurdele İmza Kampanyası'nı hayata geçirdik. Kadınlarımızın güçlenmesi ve yalnız olmadıklarını bilmeleri için çıktığımız yolda kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz."

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Bennu Yıldırımlar Berna Laçin Ayşe Kulin Türkiye Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title