Haberler

Türkiye'nin Kriminal Dna Arşivi Bu Cinayeti Çözmek İçin Didik Didik Edilecek

Samatya'da Ermeni kökenli Türk vatandaşı 85 yaşındaki Maritsa Küçük'ü öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Murat Nazaryan'ın yargılandığı davada, olay yerinden elde edilen ve maktul ve sanığın dışında üçüncü bir kişiye DNA profilleri Jandarma Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kriminal laboratuvarındaki DNA örnekleriyle karşılaştırılacak.

Samatya'da Ermeni kökenli Türk vatandaşı 85 yaşındaki Maritsa Küçük'ü öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Murat Nazaryan'ın yargılandığı davada, olay yerinden elde edilen ve maktul ve sanığın dışında üçüncü bir kişiye DNA profilleri Jandarma Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kriminal laboratuvarındaki DNA örnekleriyle karşılaştırılacak.

Adli Tıp Kurumu, DNA profili arşivi bulunmadığı gerekçesiyle karşılaştırma yapmayacağına ilişkin mahkemeye cevap gönderdi. Bunun üzerine şikayetçi avukatı Eren Keskin, " Adli Tıp Kurumu'nda faili meçhul cinayetlerin aydınlanması anlamında DNA arşivi bulunmamasını büyük bir eksiklik olarak düşünüyoruz" şeklinde eleştiride bulundu.

14'ÜNCÜ DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Samatya'da Ermeni kökenli Türk vatandaşı 85 yaşındaki Maritsa Küçük'ü öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Murat Nazaryan'ın 14. duruşması bugün görüldü. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Murat Nazaryan, şikayetçiler Bayizar Midilli, Zadik Küçük ve Yaşar Küçük katıldı.

DNA PROFİLİ GÖNDERİLİRSE İNCELEME YAPILACAK

Mahkeme Başkanı Erol Ceylan, maktulün beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda olduğuna dair Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu'ndan beklenen raporun ulaştığını belirtti. Başkan Erol Ceylan, olay yerinden elde edilen eşyalar üzerinde yapılan inceleme sonucunda maktul ve sanıktan başka erkek olan üçüncü bir kişiye ait olduğu belirlenen DNA profil örneğinin Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvar Müdürlüğü ve Jandarma Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü'ne gönderilmediğine, gönderilirse inceleme yapılacağı yönünde yazı geldiğini tutanağa geçirdi. Başkan Ceylan, ayrıca Adli Tıp Kurumu'nun ise DNA profillerinin arşivi bulunmadığından inceleme yapamayacaklarını bildirdiklerini belirtti.

"ADLİ TIP KURUMU'NUN DNA ARŞİVİ BULUNMAMASI BÜYÜK EKSİKLİK"

Şikayetçilerin avukatı Eren Keskin, "Adli Tıp Kurumu'nda faili meçhul cinayetlerin aydınlanması anlamında DNA arşivi bulunmamasını büyük bir eksiklik olarak düşünüyoruz. Olay yerinde bulunan DNA profillerinin sanıktan başka üçüncü bir erkek şahsa ait olduğu ve bir bayanın da profillerini içerdiği hususunda rapor kapsamına göre yeniden araştırma yapılmasını istiyoruz" dedi. Avukat Keskin, ayrıca sanığın evli olduğu ve eşinin Türkmenistan'da yaşadığı iddiası dolayısıyla olay yerinde elde edilen bu DNA profillerinin eşine ait olup olmadığı ihtimaline dayanarak sanığa evli olup olmadığının ve nerede yaşadığının sorulmasını talep etti. Mahkeme başkanı bunun üzerine sanık Murat Nazaryan'a evli olup olmadığını sordu. Nazaryan 10 yıl önce evlendiğini eşinin isminin Haruka Nazaryan olduğunu ancak şu anda nerde olduğunu bilmediğini söyledi.

DNA PROFİLLERİ EMNİYET VE JANDARMA'NIN ARŞİVİNDE KARŞILAŞTIRILACAK

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'nden ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığı'na yazı yazılarak daha evvel analizi yapılan materyallerden elde edilen en az birisi erkek, birden fazla şahsa ait olabilecek DNA profillerinin mahkemeye gönderilmesine karar verdi. Her iki kurumdan istenilen DNA profillerinin Jandarma Genel Müdürlüğü Kriminal Labarotuvar ve Emniyet Genel Kriminal Polis Laboratuvar Müdürlüğü'ne gönderilmesini kararlaştıran heyet, bu DNA profilleri ile arşivlerinde bulunan DNA profillerinin karşılaştırılmasını, başka erkek ya da kadın faile ait olduğu takdirde kimlik bilgilerinin gönderilmesine hükmetti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Murat Nazaryan Maritsa Küçük Samatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title