Haberler

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı Açıklaması

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) marketler ve hipermarketler üzerinden ucuz et satışı yapılacağıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 30 bin esnaf olarak bir AVM kadar yokuz diyen Yardımcı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kendilerine destek vermesi halinde etin kilosunda 7-8 TL indirim yapacaklarını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın kırmızı etin ucuza tüketileceğiyle ilgili açıklamalarının ardından Et ve Süt Kurumu, ucuz et satışıyla ilgili çalışmalarını tamamladı. ESK, KDV dahil kıymanın kilosunun 29 TL, kuşbaşının 31 TL'den Türkiye'nin her yerinde, kendi satış noktalarında satmayı taahhüt eden 2 zincir markete dana karkas et olarak verecek. Marketlerin, karkas eti 500 gram halinde paketleyip, kıyma ya da kuşbaşı olarak satabilecek.

"Devlet bize destek versin bizde 7-8 TL indirim yapalım"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba'nın arkasında olduklarını ifade eden Osman Yardımcı, "Kendisiyle aynı fikirdeyiz. Vatandaşlara ucuz et yedirelim ama maliyetleri düşürmeden, ucuz et nasıl yedireceğiz. İthal etle bu çözüm değil. Bakanımız dışarıdan gelen etten vergi almıyor. Vergiden af olduğu için, bizden de KDV'yi düşürsün, bir kilo ette 4 TL, KDV ediyor. Onlara bir de kira verecek, biz o kirayı istemiyoruz. Bize kiradan da destek versinler. Biz 4 TL, oradan 2 TL kendimizden de 1-2 TL'de fazladan indirelim. Devlet bize destek versin bizde 7-8 TL indirim yapalım" dedi.

"Türkiye'yi sadece 2 tane AVM yönetmiyor"

Girdileri hesapladıkları zaman yüzde 40'a kadar çıktığını ifade eden Osman Yardımcı, reyon kirası istemediklerini ancak Bakanlığın esnafa destek vermesi gerektiğini dile getirdi. Yardımcı, "Yüzde 22 kemik, yüzde 8 KDV, oldu mu yüzde 30, yüzde 10'da dükkanın elektriği, suyu etti mi yüzde 40. Devlet gidip de marketlere, hipermarketlere reyon kirası vereceğine, biz reyon kirası istemiyoruz. Esnafa destek versinler. Karkas eti biz nasıl reyonlar yer açarız. Bu Et ve Balık Kurumu'nun eti deriz. Bu da yerli etimiz deriz. Vatandaş istediğini alır. Türk Ticaret Kanunu'nda çifte standart olmaz. Türkiye'yi sadece 2 tane AVM yönetmiyor. 30 bin esnaf ne olacak. Biz esnafız. gerekirse 30 bin esnafın dükkanın anahtarlarını verelim. Et ve Balık Kurumu'nun reyonu diye kullanılsın." dedi.

"30 bin esnaf olarak bir AVM kadar yokuz"

Etin yüzde 1-2 kadarlık indirimli fiyatının Pazartesi günü tezgahlara yansıyacağını belirten Osman Yardımcı, "Bize vermeden sadece 2 tane markete verirlerse, bence yetmez. Bize verdiği zaman Türkiye'nin 81 ilinde her mahallede kasap var. Biz diyoruz ki biz onların etini satacağız. Reyon kirası da almayacağız. Reyonun bir tarafına Et ve Balık Kurumu'nun etini koyarız, bir tarafına da bizim yerli üreticiyi öldürmemek kaydıyla onun etini koyar satarız. Onlara sağlanan, bize sağlanırsa onların dediği gibi bizim yerli ette de 8 TL düşer" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Et ve Süt Kurumu Osman Yardımcı Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title