Haberler

Türkiye İnovasyon Haftası" Adana Etkinliği

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar, kadın girişimcilerin artırılması hakkında, "İyi eğitim almış kadınların yüzde 78'i istihdama dahil olup girişimci oluyor.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar, kadın girişimcilerin artırılması hakkında, "İyi eğitim almış kadınların yüzde 78'i istihdama dahil olup girişimci oluyor. O yüzden kadınların iş hayatına girmesi üniversiteye sadece iyi bir eş bulabilmek için gitmemeleri çok önemli" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Adana Sanayi Odası (ADASO) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin (AKİB) ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı desteğinde bir otelde düzenlenen "Türkiye İnovasyon Haftası" Adana etkinlikleri kapsamında "İlham veren girişimciler" panelinde konuşan Oktar, 20 yıl önce kendi şirketini kurduğunda bunun adının girişimcilik olduğunu bilmediğini belirtti.

Yakınlarının kendisine "Ne yapıyosun" diye sorduğunda sadece bir şirketinin bulunduğunu anlattığını ifade eden Oktar, şirketin ilk yıllarında "Ne işin vardı, ne kuruyorsun", "Küçük bir tane çocuğun vardı, ona baksan iyiydi, hiç bilmediğin işlerde çalışarak ne yapacaksın" diye sürekli sorgulandığını kaydetti.

Aradan geçen 20 yılda bu soruların hala kadın girişimcilere, sorulduğunu, olmayan bir şeyi yaratmanın kadınları çok zorladığını vurgulayan Sanem Oktar, "Kimsenin sizi tanımadığı bir alanda iş yapmak ve bunu farklı yapıp hayatta kalabilmek çok zor. Girişimci olarak bildiğim tek şey ise düşü olmayanın işi de olmuyor. Dolayısıyla da önce hayal kurmak, bunu doğru planlamak ve hayata geçirmek için çok çalışmak gerekiyor. Çok çalışmak iki cümle değil, hayatınızdır. Bir kadın olarak cesarete ihtiyacınız var." diye konuştu.

Türkiye'de 105 bin kadın girişimcinin bulunduğunu, bununda toplam girişimcilerin sadece yüzde 8'ini oluşturduğunu aktaran Oktar, kadınların en yakınları tarafından dahi söylenen "Yapamazsınız" sözüne aldırış etmemesi gerektiğini bildirdi.

Kadının kadından sürekli bir şeyler öğrendiğini, girişimcilik yolunda başka bir girişimcinin yol göstermesinin önemli olduğuna dikkati çeken Sanem Oktar, şöyle devam etti:

"Dünya dijitalleştiğinden bu yana kadınlar ve erkekler ilk defa fırsatlara eşit uzaklıktalar. O yüzden inovasyon yapabilmek aynı zamanda marka olabilmek yeteri kadar emek harcandığında yapılabilecek bir şey. Siber güvenlik diye birşey var. Kadınlar evinde oturup siber güvenlik eğitimi alıp aslında oturdukları yerde hackerle karşı eğitilebilirler. Şimdi onunla beraber çalışıyoruz Avrupa Birliği politikasıyla. Bizim hastalığımız var. Gidiyoruz yardım yapıyoruz. Ondan sonra vicdanımızı rahatlatıp oradan ayrılıyoruz. Halbuki balık tutmayı öğretmek gerekiyor. O yüzden Manisa Soma'da kurduğumuz atölyelerde üretim gerçekleştirdik. Dünya Bankası 'eğitim istihdam ve girişimcilik arasında bağlantı var' diyor. İyi eğitim almış kadınların yüzde 78'i istihdama dahil olup girişimci oluyor. O yüzden kadınların iş hayatına girmesi, üniversiteye sadece iyi bir eş bulabilmek için gitmemeleri çok önemli."

Boyner Grup Proje Koordinatörü Cihan Alpay ise Türkiye'de son yıllarda girişimciliğin son derece popüler olduğunu anlattı.

Büyük şirketlerin girişimcilere destek olmaya başladığını anlatan Alpay, "Online çalışan bir platform yapmaya karar verdik. Buraya sosyal girişimcilerin projelerini çağıralım ve kaynak yaratarak projeleri buluşturalım istedik. Sadece bir grubun kaynak yaratması yetmiyor. Toplumdaki herkesin taşın altına koyması gerekiyor. Güzel fikirler çekmecelerde kalmasın ve gençlerimiz gelsinler girişimcilik platformlarında değerlendirsinler." diye konuştu.

Panelde, sosyal girişimci Ahmet Erhan Tanyeri ile Türkiye'nin Gelecek Vadeden Kadın Girişimcisi" seçilen SBS Bilimsel Bio Çözümleri'nin kurucusu Aslı Elif Tanuğur girişimcilik hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ekonomi Bakanlığı Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title