Haberler

Türkiye, Her Mevsim Güzel

Güncelleme:

Aktiffelsefe 22. Geleneksel Türkiye Fotoğraf Yarışması ödülleri sahipleri ile buluştu.

Aktiffelsefe Derneği, "İlkbahar ve İnsan" teması ile düzenlediği fotoğraf yarışmasına katılan 29 sanatçının 223 birbirinden güzel fotoğrafını, 25 Ekim günü değerli jüri üyelerinin katılımıyla ödüllendirdi.

Dernek Başkanı Oya Uysal, belgesel fotoğrafçılığının geçmişte değerli olanın geleceğe aktarılmasında önemli bir rol oynadığını söyledi. Uysal; "Her şeyin hızlı bir şekilde tüketildiği bugünlerde, geçmişten günümüze kadar gelen geleneklerimiz ve göreneklerimiz bizler için büyük öneme sahiptir. Geleneklerimizi kaybetmek kültürümüzü ve köklerimizi kaybetmek gibidir. Bu nedenle " Türkiye'de 4 mevsim "'den ilki olarak belirlenen "ilkbahar ve insan" temalı fotoğraf yarışmasını düzenledik. Bu yarışma sırasında 29 katılımcıdan toplam 223 eser özellikle renkli dalda kıyasıya mücadele etti. Ve jüri üyelerimiz oy birliği ile aşağıdaki fotoğrafları ödüle layık görmüştür." dedi.

Siyah-beyaz dalında;

Sakarya'dan katılan Sn. Yavuz Yaman "Gelincikler" adlı eseri ile 1. lik ve "Makro Çekim" adlı eseri ile 2.lik ödüllerine,
Konya'dan katılan Sn. Bülent Pirinçci "Bahar ve çocuk" adlı eseri ile 3.lük ödülüne,
Sakarya'dan katılan Sn. Suzan Cömert "Dağlarda" adlı eseri ile mansiyon ödülüne layık görülmüşlerdir.

Renkli dalında;

İstanbul'dan katılan Sn. Emine Toprak "Romanların Aşkına" adlı eseri ile 1.lik ödülüne,
Sakarya'dan katılan Sn. Yavuz Yaman "Mezarlıkta Bahar" adlı eseri ile 2.lik ödülüne,
İstanbul'dan katılan Sn. Fatih Akdoğan "Baharın rengi Erguvanlar" adlı eseri ile 3.lük ödülüne,
Sakarya'dan katılan Sn. Suzan Cömert "Mutlu çocuk" eseri ile mansiyon ödülüne,
Trabzon'dan katılan Sn. Sabri Altın "Hıdrellez" adlı eseri ile Hamoy Özel ödülüne,
Bursa'dan katılan Sn. Suna Erdoğan "Sürü" adlı eseri ile Jüri Özel Ödülüne,
Malatya'dan katılan Sn. Fuat Yetkin "kırmızı" ve"Cümbüş" adlı eserleri ile mansiyon ödüllerine layık görülmüşlerdir.

Bir sonraki yarışmanın teması " Türkiye'de Yaz" olarak belirlenmiş olup, tüm amatör-profesyonel fotoğrafçılara açıktır.

Yarışmanın Jüri üyeleri:

Yarışmanın seçici jürileri; Devlet Fotoğraf Sanatçısı Ozan Sağdıç, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Arslan Güven, Folklor Araştırmacısı Abdullah Gündüz, Fotoğraf Sanatçısı Erol Çınar, Dernek üyesi ve Fotoğraf Sanatçısı Eray Kanımtürk, Fotoğraf Sanatçısı Adnan Polat ve Araştırmacı Foto Muhabiri Uğur Kavas'dan oluşmaktadır. (Değerlendirme sırasında Sn. Fotoğraf Sanatçısı Adnan Polat ve Sn. Araştırmacı Foto Muhabiri Uğur Kavas bizlerle olamadılar.)

Ödül töreni 28 Kasım 2015'de Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleştirilecektir. 22. Geleneksel Türkiye Fotoğraf yarışmasının sergisi ise 24-30 Kasım tarihleri arasında Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezinde herkese açıktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yavuz Yaman Oya Uysal Sakarya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title