Haberler

Türkiye Gündemini Gazeteler de Ana Sayfalarına Taşıdı

Güncelleme:

Dün bakanların istifası, yolsuzluk operasyonunda 2. dalga ve emniyet savcılık krizi ile sarsılan Türkiye gündemini gazetelerde ana sayfalarına taşıdı.

Sabah saatlerinde Muammer Güler ve Zafer Çağlayan'ın istifası ardından öğle saatlerin Erdoğan Bayraktar'ın istifası ve Başbakan'ı istifaya davet etmesi, emniyet ile savcılık arasında 2. dalga operasyonu için kriz çıktığı iddiaları ve yeni kabine üyelerinin belirlenmesi ile Türkiye oldukça yoğun bir gündem yaşadı.

İşte ülkeyi ve piyasaları etkisi altına alan bu gündem gazetelerin ana sayfalarında ve sürmanşetlerinde büyük puntolarla ve çarpıcı başlıklarla kendine yer buldu.

İLK İSTİFA ÇAĞLAYAN'DAN GELDİ

Sabah saatlerinde 17 Aralık'taki yolsuzluk operasyonunda önce gözaltına alınan ve ifadesinin ardından tutuklanan Oğuz Kaan Çağlayan'ın babası ekonominin patronu Ekonomi Patronu Zafer Çağlayan istifa etti.

MUAMMER GÜLLER DE İSTİFA ETTİ

Çağlayan'ın istifasının yankıları sürerken bir istifa da İçişleri Bakanı Muammer Güler'den geldi. Güler görevini bıraktığını ilan etti. İki bakanın istifası gündemi sarsarken asıl bomba öğle saatlerinde patladı.

BAYRAKTAR BOMBANIN PİMİNİ ÇEKTİ

Öğle saatlerinde bir televizyon programına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hem bakanlıktan hem de milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Bayraktar 17 Aralık operasyonuna konu olan projelerin hepsinde Başbakan'ın onayının olduğunu söyledi ve yanlış bir şey yapmadığını belirterek Erdoğan'ı istifaya davet etti. Türkiye Bayraktar'ın bu sözleri ile bir anda sarsıldı.

ERDOĞAN YÜKSEK PERDEDEN KONUŞTU

Bayraktar'ın oluşturduğu deprem etkisini sürdürürken Başbakan Erdoğan partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda yüksek perdeden konuştu. Erdoğan "İçimizdeki kötüleri ayıklayacağız." dedi. Erdoğan kimsenin ülkenin geleceği ile oynayamasına izin vermeyeceklerini söyleyerek konuşmasına son verip konutuna geçti.

BAŞBAKAN YENİ BAKANLARI TANITTI

Saat 17.00 Gül ile görüşmesi beklenen Erdoğan'ın programı iptal edildi. Başbakan konutunda gecenin geç saatlerine kadar yeni kabine için çalıştı ve 21.45'te Gül'e yeni kabineyi sundu. Ardından Kamuoyuna yeni bakanları tanıttı.

EMNİYET İZİN VERMEDİ

Bu gelişmelerin arasın bir önemli olay vardı ki herkesin dikkatleri oraya çevrilmişti. Emniyet ile savcılık arasında kriz çıktığı iddiaları patlak verdi. Yolsuzluk operasyonun 2. dalgası geliyor denilirken savcılığın düğmeye bastığı ama emniyetin izin verdiği söylendi.

KAMUOYU İLE PAYLAŞTILAR

İşte Türkiye dün böylesine yoğun bir gündem ile uyanıp geceyi yine yoğun bir gündem ile tamamladı. Ülkenin ve piyasaların oldukça etkilendiği bu olaylar gazetelerinde manşetlerine yansıdı. Gazeteler olaylara kendi penceresinden bakarak dünün olaylarını bugün kamuoyu ile paylaştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel - Operasyon

Gazeteler Türkiye Güncel - Operasyon Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (3)

Ben Hurhans@online.no:

gulen ve erdogan ikiside din'i istismar edip milyonlarca turk'u ikiye boldu ve yine din paravanasi arkasina saklanarak her ikisi de ceplerini doldurdu.emekli,ogretmen isci,memur ve halkimin her tabakasindan insanlar senelerce bos vaatlerle aldatildi ve bu gunlere gelindi.Her ikisini de istemiyorum....Yeni kabine ve yeni palavralarla lutfen bu milleti aldatmayin...!!!!!!!!

7
2
yanıtYanıtla
ali fuatalifuatakdeniz@hotmail.com:

İÇİMİZDEKİ KÖTÜLERİ ?????? yahu bu adamların başındaki kim ? başşer esadmı ? SİSİ Mİ ? KRAL FAYSAlMI ? kim bu adamların başbakanı arkadaş ? senin haberin olmadan ankarada istanbulda kuş uçurtabilirmi adamlar? hele MİTÇİ HASAN VARKEN hiç uçurmazlar adamkörü körüne bağlı sana göbek bağıyla kimin ne yemek yediğindne bile haberin var baksana rüşvetçileri takip eden polisleri bile farketmiş EEE bu adamların rüşvet yediklerinden bu kadar paraları İÇ ETTİKLERİNDEN HORTUMLADIKLARINDAN SENİN HABERİN OLMAYACAK ÖYLEMİ ??? hemşerim sende bu pisliğin içindesin içinde değil DİBİNDESİN SEN NİYE İSTİFA ETMİYORSUN ????

6
1
yanıtYanıtla
T.C. İbrahim Uzunibrahimuzun39@hotmail.com:

lazoğlu erdoğan bayraktar, karadenizliliğini göstererek olanları iki cümle ile açıkladı ve arkasından bakanlık ve milletvekilliğinden istifasını sundu. bunlar dünür değil mi. demek ki erdoğan bayraktarın çok bildikleri var. bir daha konuların içerisinde olmamak ve kabuğuna çekilmek üzere bütün olayların arkasında da başbakanın olduğunu ve istifa etmesini söyleyerek. bazı hakikatleri ortaya koymuş oldu.başbakan arsızlığı hırsızlıkla birleştirmiş yüzü kızarmadan göreve devam ediyor. insanda biraz olsun hasiyet ve onur olsa istifa eder. arkasından nasıl olsa kankası olan cumhurbaşkanı ona görev verecek onurunu kurtarmış olurdu. olayların akabinde iki savcı görevlendirilmesi emniyet teşkilatının dağıtılması olayın kendisine uzanacağı korkusu idi. bar bar bağırması da bundandır. halk artık gerçekleri görmelidir ve uyanmalıdır.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title