Haberler

Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk Açıklaması

Türkiye Finans, bu yıl 653’üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri sponsor olarak destek vermeye devam ediyor.

Türkiye Finans, bu yıl 653'üncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri sponsor olarak destek vermeye devam ediyor.

Bu yıl 20-22 Haziran tarihlerinde düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin açılış gününde Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk olimpiyatlardan sonra dünyanın en uzun geçmişe sahip spor etkinliklerinden biri olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne verdikleri destekten dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti. Ayrıca bu yıl biraz daha aktif çalışmalar yaptıklarını kaydeden Gürerek, tüm boylarda dereceye giren pehlivanlara kıspet yaptıracaklarının sözünü verdi. Gürerk, "UNESCO Somut Olmayan Dünya Kültür Mirası listesine alınan güreşlere destek vererek, yüzyıllardır pehlivanların yazdığı destanların gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir görev üstleniyoruz. Bu değerleri yaşatmanın önemine yürekten inanıyoruz. Çok önemli bir kültür mirasımız olan ve asırlara dayanan bu gelecek hakkında gençleri bilgilendirmek, böylesi değerlerimizin unutulmasını önlemek istiyoruz. Güreşleri sadece Er Meydanı'na gelenlerin değil, Edirne halkının tümünün izleyebilmesi için şehrin önemli meydanlarına dev ekranlar kurduk. Bu ekranlarla müsabakaların tüm heyecanını Edirne halkına taşıyoruz. Etkinliğe verdiğimiz iletişim desteğiyle de tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni çok daha geniş kitlelerle buluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Bir pehlivana sponsor olmak ya da bir kulüp sponsorluğu düşünmediklerini dile getiren Gürerk, "Yağlı Güreş Ligi kurulmasını istiyoruz. Yağlı Güreş Federasyonu'nun ayrı olarak kurulması düşünülebilir. Güreş liglerine sponsor olabiliriz. Örneğin 'Türkiye Finans Güreş Ligi' ismiyle Türk güreşine destek vermek isteriz" ifadelerini kullandı.

Gürerk, geçen yıl ağalık ihalesine girdiklerini ve ciddi bir miktarlara yükselmesini sağladıklarını dile getirerek, bu yıl 654'cü Tarihi Kırkpınar Güreşleri Ağalık ihalesine girmeyeceklerini söyledi.

Toplantıya Genel Müdür Gürerk'in yanı sıra Türkiye Finans Genel Müdür Yardımcısı İbram Göktaş, Avrupa 2. Bölge Müdürü Mustafa Sağlam, Edirne Şube Müdürü Ali Yıldırım katıldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Finans Derya Gürerk Kırkpınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title