Haberler

Türkiye'de Iso Belgeli 3. Kaymakamlık

Ordu'nun Fatsa İlçe Kaymakamlığı, Türkiye'de Iso Kalite Belgesi Alan 3. Kaymakamlık Oldu.

Ordu’nun Fatsa İlçe Kaymakamlığı, Türkiye’de ISO kalite belgesi alan 3. kaymakamlık oldu.

2006 yılının Mart ayında TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi için müracaata bulunan Fatsa Kaymakamlığı, alınan eğitimin sonunda belge almaya hak kazandı. 4-8 Nisan 2006 tarihlerinde Kaymakamlık, İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Özel İdare Müdürlüğü, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği personeline, TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi, TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Dokümantasyon Eğitimi ve TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi verildiğini belirten Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, "Alınan eğitimlerden sonra kaymakamlığımızca yapılan çalışmalar neticesinde 05 Aralık 2006 tarihinde kalite yönetim sistemimiz yürürlüğe girdi. Kaymakamlığımızda 06 Mart 2007 tarihinde yapılan belgelendirme tetkiki sonucu, TSE-KYS Yürütme Komitesi'nin 13 Mart 2007 tarih ve 3149 No'lu toplantısında değerlendirilerek ve Kaymakamlığımızın belgelendirilmesine karar verildi" dedi.

Kalite politikalarının kanun ve yönetmelikler çerçevesinde, eğitimli ve nitelikli personelle teknolojik gelişmelerden yararlanarak hizmet sunumunda hız, kalite, verimlilik ve etkinliği en üst düzeye çıkarmak olduğunu ifade eden Kaymakam Yurdaer, "Vatandaş odaklı bir anlayışla, vatandaşların beklentilerini en kısa sürede yerine getirmek, kalite yönetim sisteminin şartlarına uyarak sürekli iyileştirmek ve insan haklarına saygılı bir yönetim anlayışıyla hizmet vermek, kaymakamlığımızın kalite politikasıdır" diye konuştu. Kaymakam Yurdaer, Türkiye'de ISO belgeli 3. kaymakamlık olmanın sevincini yaşadıklarını sözlerine ekledi.

(MY-SA)

13.06.2007 17:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title