Haberler

Turkısh Aırlınes Open'da Şampiyon Vıctor Dubuısson

Turkish Airlines Open’da Fransız oyuncu Victor Dubuisson ikinci kez şampiyon oldu.

Turkish Airlines Open'da Fransız oyuncu Victor Dubuisson ikinci kez şampiyon oldu.

Avrupa Turu Final Serisi kapsamında düzenlenen Turkish Airlines Open'da Victor Dubuisson ikinci kez şampiyon oldu. 7 milyon dolar toplam ödüllü turnuvanın son raundunda inişli çıkışlı bir grafik çizen genç oyuncu son iki çukurda yaptığı iki birdie ile rakiplerini geride bıraktı. Final raundunu 66, turnuvayı 266 vuruşla tamamlayan Dubuisson, Avrupa turundaki ikinci zaferini Antalya'da yaşadı.

Montgomerie Maxx Royal sahasında düzenlenen turnuvanın final raundu büyük çekişmeye sahne oldu. Güne Dubuisson ve Jaco Van Zyl'in bir stroke gerisinde başlayan Kiradech Aphibarnrat, ilk dört çukurda yaptığı dört birdie ile liderliği ele geçirdi. Van Zyl altıncı çukurda yaptığı birdie ile yaniden zirveye ortak oldu. İlk dört çukurda yaptığı üç birdienin ardından par 3'lük beşinci çukurda double bogey (+2) yapan Victor Dubuisson bir ara liderin dört vuruş gerisine düştü. Turnuvanın başından bu yana skorbordun en üst sırasında yer alan Jaco Van Zyl, 13 ve 14. çukurda üst üste iki birdie yaparak bir vuruşluk avantaj yakaladı. Victor Dubuisson, 17. çukurda 1,5 metrelik başarılı pata ile birdie yaparak zirveye ortak oldu. Her şeyin belli olacağı 18. çukurda dramatik anlar yaşandı. Van Zyl ve Dubuisson'un bir vuruş gerisinde son çukura giren Aphibarnrat'ın eagle için yaptığı vuruş direğe çarparak dışarı çıktı. Taylandlı oyuncunun yaklaşık 25 santimetreden birdie için attığı pata da deliği bulmadı. Bu çukurda ikinci vuruşunu bayrağın yaklaşık 1,5 metre yakınına atan Dubuisson ilk vuruşunda eagle'ı kaçırdı ama birdie yapmayı başardı. Van Zyl bu çukuru par ile bitirince Dubuisson rakibinin bir vuruş önünde şampiyon oldu.

Güney Afrikalı Jaco Van Zyl toplamda 267 vuruşla ikinci olurken, Kiradech Aphibarnrat bir vuruş gerisinde üçüncü oldu. Turnuvanın son gününe şampiyonluk hedefiyle çıkan yıldız oyuncu Rory McIlroy son günü 71 ile bitirebildi ve Peter Uihlein ile birlikte toplamda 272 vuruşla altıncılığı paylaştı.

Turkish Airlines Open'ın ödül töreni 18. çukurda yapıldı. Törene eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Türkiye Golf Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ağaoğlu katıldı. Turnuvanın şampiyonu Victor Dubuisson'a şampiyonluk kupası ve sembolik ödül çekini THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı sundu. Turkish Airlines Open'ın en başarılı amatör oyuncusu olan Ali Altuntaş'a da kupa verildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Victor Dubuisson Antalya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title