Haberler

Türkan Şoray'a Ses Veren Nevin Akkaya Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Türk sinemasının en ünlü seslendirme sanatçılarından Nevin Akkaya hayatını kaybetti. Akkaya, Türkan Şoray ve Hale Soygazi gibi pek çok oyuncuya ses vermişti.

Tiyatrocu ve Türk sinemasının en ünlü seslendirme sanatçılarından Nevin Akkaya hayatını kaybetti. Akkaya pek çok filmde Türkan Şoray'ın seslendirmesini yapan isimdi.

BİRÇOK İSME SESİYLE HAYAT VERDİ

1919 doğumlu sanatçı Türkan Şoray'dan Hale Soygazi'ye, Neriman Köksal'dan Arzu Okay'a kadar çok sayıda sanatçıya sesiyle hayat vermişti. Türkan Şoray'ın 50'den fazla filminde Akkaya'nın imzası var.

CENAZE TÖRENİ YARIN DÜZENLENECEK

Akkaya'nın cenazesi salı günü saat 10.00'da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapılacak törenin ardından Teşvikiye Camii'nden sonsuzluğa uğurlanacak.

NEVİN AKKAYA KİMDİR?

1937 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'na girdi. Muhsin Ertuğrul'un kurduğu Küçük Sahne'de (1951-52), 1959'da Kent Oyuncuları'nda sahneye çıktı. 1952'de Tarık Gürcan ile evlenerek tiyatroyu bıraktı. Birçok sinema sanatçısını seslendiren Akkaya 1960'tan sonra yalnızca seslendirme çalışmaları yaptı. 1990'lara kadar seslendirme çalışmaları yapan Akkaya, 500'e yakın filmde seslendirme yaptı.

2007 yılında 10. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında, kendisine Bilge Olgaç Başarı Ödülü verildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Neriman Köksal Hale Soygazi Türkan Şoray Arzu Okay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (25)

insan icin sadece 2 yol vardIR,,,,:

1-Allahin yolu 2-seytanin yolu. ücüncü bir yol yoktur, , ALLAHIN, YOLUNDAN, GIDENLER, CENNETE, SEYTANIN, YOLUNDAN, GIDENLER, CEHENNEME, GIDECEKLERDiR, , , Kurani kerimde, Allahin yolu ve seytanin yolunun alametleri, uzun uzun anlatilmaktadir, , , ayrica peygamberimizde Allahin yolunu ve seytanin yolunu detayli bir sekilde anlatmislardir, , , buna göre artistler ve müzisyenler, , bir ömür boyu seytanin yolunda gittiklerini dünyada bilmiyen hicbir canli varlik yoktur, , , ancak ölmeden önce bir daha günah islememek icin söz veripte, , sözünü tutmus olanlar, , ve Allahin emir ve yasaklarina harfiyyen uyanlara bravo demek lazimdir, , ancak son nefesine kadar müzikle mesgul olanlara cok yazik oldu, , tövbe edemeden gitti, , eyvah ahiretini mahvettit, , cok yazik oldu demek lazimdir. .

38
13
yanıtYanıtla
Efe1907Mobil-IOS:

Ya arkadaşlar ölünün arkadından bile böyle yorumlar..pes yani...yakışırmı bizlere...ayıptır ya...

19
1
yanıtYanıtla
ZZ:

KİMİN CENNETLİK OLACAĞINI ALLAH BİLİR KİMSENİN HAKKINDA BÖYLE KONUŞULMAZ ALLAH RAHMET EYLESİN DERSİN İSTEMİYORSAN DEMEZSİN

17
2
yanıtYanıtla
SERAPmobilWeb@haberler.com:

Aslında sanatcılara rahmet dilemicen ama yinede taksiratini afetsin

3
14
yanıtYanıtla
ZEYTİN..@mobilWeb@haberler.com:

Yazık oldu kimbilir necekecek bilmem cehenememi yollayacaklar yoksa cennetemi bu duyada iyilik yaptıysa biraz cenetin kokusunu ceker yok yedi icti gezdi öburdunyayi unuttuysa vay haline kimse ölümü unutmasın

1
13
yanıtYanıtla
ZEYTİN@mobilWeb@haberler.com:

Bir asırlık ne ömör varmış kadında öburdunyada tektek sorular başliyor yazık bu sanatcılara bu dunyada yiyip iciyorlar geziyorlar birde enzoruda öburdunyası var vay hallerine

1
12
yanıtYanıtla
Engin Harmancı:

Allah Rahmet eylesin, Mekanın Cennet olsun

8
2
yanıtYanıtla
hakuna matata:

PATATES

3
7
yanıtYanıtla
hakkarilimobilWeb@haberler.com:

Allah rahmet eylesin gencecik yaşunda gitti toprağı bol olsun

4
5
yanıtYanıtla
SERAP@mobilWeb@haberler.com:

Kim nasil yorum atarsaatsın kime ne

1
7
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title