Haberler

Türk ve Yunan foto muhabirleri 'kardeş dernek' oldu

TÜRKİYE Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) ile Yunanistan Basın Fotoğrafçıları Birliği (EFE), imzalanan iş birliği protokolüyle birbirlerini 'kardeş dernek' olarak tanıdı.

TÜRKİYE Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) ile Yunanistan Basın Fotoğrafçıları Birliği (EFE), imzalanan iş birliği protokolüyle birbirlerini 'kardeş dernek' olarak tanıdı.

Antalya'da Yılın Basın Fotoğrafları jüri toplantısı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen imza töreni, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Törende konuşan TFMD Başkanı Rıza Özel, "TFMD olarak bir ilki gerçekleştiriyoruz. Kardeş dernek olarak Yunanistan Basın Fotoğrafçıları Birliği ile protokol imzalıyoruz. İki dernek olarak aynı iş kolunda faaliyet gösterip, güzel iş yapacağımızı ümit ediyorum. İki dernek yöneticilerinin de ortak isteği, projenin hayata geçirilirken dostluğun geleceğe aktarılması için geleceğin meslektaşlarıyla bir arada olmaktı. Yunanistan ve Türkiye halkları olarak iki denizin iki yakasında, ortak kültür ve tarihi paylaşan iki ülkeyiz. Kardeşiz ve halklarımızı kardeşçesine birbirine bağlı" diye konuştu.

EFE Başkanı Christos Bonis ise Yılın Basın Fotoğrafları'nda jüri üyesi olmaktan ve TFMD'nin davetinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TFMD ile protokol imzaladıkları için mutlu olduğunu anlatan Christos Bonis, şöyle konuştu:

"İlk kez böyle bir davetle yurt dışına çıkıyoruz. Bu da bizim için ayrı bir gurur. Yunanistan Basın Fotoğrafçıları Birliği olarak tarihimizde ilk kez böyle bir protokol imzalıyoruz. Bu bizi mutlu ediyor. Protokol imzalanmasının bizim için 2 önemi var. Birinci nedeni, burada jüri üyesi olarak bulunmamız ve bu mutluluğu diğer ülkeler için de paylaşmamız. İkincisi, Yunanistan ve Türkiye olarak ilişkileri her zaman çok iyi olmayan iki ülkenin böyle bir kardeşlik, dostluk protokolü imzalaması bizin için ayrı bir önem ifade ediyor. İmzaladığımız protokol umarım ki ülke liderlerine de örnek teşkil eder, dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin kurulmasının daha olumlu olduğunu gösterir."

İki ülke liderlerine çağrıda bulunan Christos Bonis, "Bir sonraki adımda iki ülke liderleri için iki ülke adına bu dostlukların gelişmesi için bizim izlediğimiz yol örnek alarak izlemeye devam etmeleri. Umarım ki protokol sayesinde iki ülkeyi ayıran şeyin sadece sınırlar olduğunu anlarız. Burada Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'ni ve kendimizi onurlandırıyoruz. Umarım ki protokolü ilerleyen süreçte geliştirir, işbirliğini artırır, birlikte aktiviteler düzenleriz. Biz de TFMD'yi ekonomik krizlerimizi aştıktan sonra Yunanistan'a davet etmek, Atina'da birlikte olmak istiyoruz" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title