Haberler

Türk ve Çin Mücevherat Sektörü İş Birliği

İstanbul Jewelry Show kapsamında Türk ve Çin mücevherat sektörü arasında çeşitli anlaşmalar imzalandı.

İstanbul Jewelry Show kapsamında Türk ve Çin mücevherat sektörü arasında çeşitli anlaşmalar imzalandı.

CNR Expo'da gerçekleştirilen İstanbul Jewelry Show'da Çin Mücevherciler Birliği ile Mücevher İhracatçıları Birliği, Borsa İstanbul iştiraki İstanbul Gemoloji Enstitüsü ile Shenzhen Mücevher Tasarımcıları Birliği arasında iyi niyet ve iş birliği anlaşması imzalandı.

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, beraber iş yapma olanakları sağlamayı umduklarını belirterek, "Çin'in uzaklığı Türkiye'nin coğrafi konumu itibarıyla iş birliği yapan bu iki ülkenin de mutlu olacağını düşünüyorum. Sizlerle iş yapmak bizim için çok mutluluk olacak" dedi.

Güner, Çinlilerin dünyanın her yerine Türkiye'den ihracat yapabileceğini ve Türkiye'de iş kurabileceklerini anlatarak, Türkiye üzerinden Orta Doğu, Avrupa Topluluğu, Rusya, Türki Cumhuriyetler, ABD, Kuzey Afrika'ya kolaylıkla ulaşabileceklerini söyledi.

Shenzhen Mücevherciler Birliği Başkanı Yang Shao Wu da Türkiye'ye ve İstanbul'a gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Buraya gelen Çinliler'in burada anladıklarını Çin'e götürmelerini ve Çin'de bildiklerinin üstüne katmalarını umuyorum" diye konuştu.

Yang, Türkiye ve Çin mücevherat sektörlerinin birlikte çalışmışlığının bulunduğunu hatırlatarak, Türkiye'deki firmaları eylül ayında Shenzhen'de gerçekleştirilecek fuara davet etti.

Shenzhen Mücevher Tasarımcıları Birliği Başkanı Lian Xin ise iki ülkenin tasarımcılarının bir araya geldiğinde daha büyük işlere imza atabileceğini kaydetti.

İstanbul Gemotoloji Enstitüsü Genel Müdürü Oktay Baltalı da Çinlilerin Türkiye'ye gelmelerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, "İnşallah yapacağımız işbirliği iki ülke için de mutluluk getirir" dedi.

Konuşmaların ardından imzalanan iyi niyet anlaşmaları kapsamında, pek çok sektörde olduğu gibi mücevher sektöründe de rakip olan iki ülkenin işbirliği içinde büyümeleri hedefleniyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ayhan Güner Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title