Haberler

Türk Şirketler Kuzey Irak'tan Petrol Çıkardı

Güncelleme:

2 Türk şirketi, Kuzey Irak'ta yer alan sahada 9 ay gibi kısa bir sürede petrol buldu.

Genel Energy ve Petoil'ün Kuzey Irak'taki petrol bulma araştırmaları büyük keşifle sonuçlandı. Kuzey Irak'ın en eski sondaj sahası olan Chia Surkh'ta bulunan rezervde günlük yaklaşık 11.950 varil petrol üretilebilecek. Ayrıca sahada kaliteli petrolün yanısıra gaz da bulunduğu öğrenildi.

ABDÜLHAMİT'İN KEŞFİ

34'üncü Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid, özellikle 1800'lerin son çeyreğinde tüm dünyada gündeme gelen ve stratejik bir maden olduğu kabul edilen petrol için çok uğraşmıştı. Büyük çabalar sonucu hazırlanan petrol haritasındaki her sahadan bugün petrol fışkırıyor.

Irak'ta 1902'de sondaj yapılan ilk kuyu olma özelliğini taşıyan Chia Surkh sahası da, o günlerdeki teknik yetersizlikler nedeniyle derine inilemediği için bırakılmış ve Abdülhamit'in dünyaya kazandırdığı petrol sahaları arasında yerini almıştı.

TÜRK ŞİRKETLER 9 AYDA İŞİ BİTİRDİLER

Kerkük'ten dahi eski olan kuyuda kaliteli hafif petrol ve ayrıca gaz test edildiğini açıklayan Genel Energy İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil "Irak Kürt bölgesinde en uzun süre faaliyet gösteren şirketler olarak bu tarihi sahada bu başarıya dokuz ay gibi kısa sürede imza atmak gurur verici" ded

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Genel Energy Irak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title