Haberler

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi'nin 5. Olağan Kongresi Yapıldı

Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi'nin 5. Olağan Kongresi yapıldı.

Zonguldak Belediye Nikah Salonu'nda yapılan Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi'nin 5. Olağan Kongresine, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Kamu-Sen'e bağlı şube başkanları ve üyeler katıldı.

Kongrede, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından divan başkanlığına Kadir Bacıoğlu, Halil Korkmaz ve Necmettin Bebek seçildi.

Ardından kongrede konuşma yapan Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, "Sağlık çalışanlarının çok büyük bir kısmı bugün döner sermaye almıyor.Sabit ek ödemeye mahkum ediliyor. Sağlık personeli eksikliği çalışanların iş yükünü atırmakta vatandaşa verilen sağlık hizmeti kalitesini düşürmektedir. Alınan ücretler 4-5 yıldır aynı düzeyde seyrediyor. Her ay bine yakın sağlık çalışanı şiddete uğruyor. Siyasetin kölesi olan, sesi kısık, çalışanı umursayanlar böyle yetkili olduğu sürece bakın bugün esnek istihdam, rotasyon gibi memurun başına türlü türlü çoraplar örülmenin hazırlığı yapılıyor. Sağlık çalışanları, fazla mesai,kimyasallar, radyasyon, yıpranmışlık sendromu, iş yükü, bulaşıcı hastalıklar, şiddetle karşı karşıya olmalarına rağmen yıpranma payını yıllardır alamadılar. Durum Zonguldak'ta sağlık hizmetleri ve yatırımları açısından da farkla değildir. Yeni hikayesine dönen yeni hastane binası, sağlık personeli ve hekim eksikliği, Zonguldak'ta siyasi iradenin beceriksizliği, idareci atamaları dışında hiçbir şeyle ilgilenmeyen malum sendikalar sağlık hizmetinin kalitesini al aşağı etmiştir. Görüldüğü gibi hem sendika hem de sivil toplum örgütü olarak yoğun bir mücadeleyi vermemiz gereken bir süreçten geçiyoruz. Ülkenin, milletin ve sendikal yaşamın bu kadar kuşatıldığı bir süreçte bizim mücadelemiz içinde yer alan arkadaşlarımı kutluyor, haklarının asla ödenmeyeceğini ifade etmek istiyorum" dedi.

Daha sonra konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, "Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum. Yeni göreve alacak olan arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi'nin faaliyetlerini anlatan slayt gösteri gerçekleştirildi. Daha sonra çalışma, faaliyet ve denetim raporları okundu.

Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut Başkan Arzu Kara güven tazeledi. Yönetim kuruluna Arzu Kara, Mustafa Çelik, Saniye Yılmaz Çevik, Aytaç Korkmaz, Recep Alataş, Hasan Can ve Mehmet Çapkan. Denetleme kuruluna Şenol Saraç, Arzu Dağlı ve Nurgül Arslan. Disiplin kuruluna Kemal Topraklı, Olgun Özaydın ve Kurtuluş Doğanay. Üst kurul delege adayları ise Arzu Kara ve Recep Alataş oldu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Arzu Kara Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title