Haberler

"Türk mutfağı dünyada ilk 10'da değil" diyen Somer Şef geri adım attı: Bence dünyanın en değerli mutfağı

Güncelleme:

MasterChef jürisi Somer Sivrioğlu, Candaş Tolga Işık'ın programında, çok tartışılan "Türk mutfağı dünyada ilk 10'da değil" sözlerine açıklık getirdi. Somer Şef, "Türk mutfağı dünyada ilk 10'da sayılmaz diye bir şey söyledim ama öyle bir evirdiler çevirdiler ki. Bence dünyanın en değerli mutfağı. Reklamının iyi yapılmadığını söylemek istedim" dedi.

MasterChef jürileri; Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya Haber Global'de Candaş Tolga Işık'ın 'Az Önce Konuştum' programına konuk oldu.

TÜRK MUTFAĞI TARTIŞMASI

Somer Sivrioğlu, çok tartışılan "Türk mutfağı dünyada ilk 10'da değil" sözlerine ilişkin, "Türk mutfağı dünyada ilk 10'da sayılmaz diye bir şey söyledim ama onu söylemeden önce bayağı giriş var. Bence dünyanın en değerli mutfağı. Bunu milliyetçilik olsun diye söylemiyorum. Tarımın ilk başladığı topraklar üzerine kurulmuş bir mutfak kültürü var ama bunun reklamının iyi yapılmadığını söylemek istedim. Öyle bir evirdiler çevirdiler ki... Olsun. En azından konuşuluyor şu anda. Ama herhalde yanlış anladılar" diye konuştu.

DANİLO ZANNA'DAN SOMER ŞEF'E DESTEK

Danilo Zanna, "Somer, Avusturalya'da kendini zorlayarak bir mutfak açtı. Amacı zaten Türk mutfağını tanıtmaktı. Mesela İtalyan mutfağı en meşhur mutfaklardan biridir. Ama sözde öyle. Yurt dışında yüzde 99'u İtalyan mutfağı yapmıyor" deyip Somer Şef'e destek verdi.

"2015'TE TÜRK MUTFAĞI BİR ATILIM İÇİNE GİRMİŞTİ"

Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna'nın sözlerine ek olarak, "Çünkü birbirlerinin ayaklarına basmıyorlar, birbirlerini ziyaret ediyorlar ve bu geleneği büyütmeye çalışıyorlar. 2015'te Türk mutfağı büyük bir atılım içine girmişti. Ama Türkiye'de o kadar olaylar oldu ki, Reina patlaması vs. iyi turisti kaçırdı" şeklinde konuştu.

SOMER ŞEF NE DEMİŞTİ?

Somer Şef, Türk mutfağı dünyanın en iyi 3 mutfağı söylemlerine tepki göstermişti. Türk mutfağının sorununun yüzde 90 pazarlama eksikliği olduğunu dile getiren Somer Şef, bu yüzden Türk mutfağının dünya mutfakları arasında ilk 10'da gösterilemediğini söylemişti.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Candaş Tolga Işık Somer Sivrioğlu Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (69)

yusuf:

Türk mutfağı ilk 10da değilse sizin gibilerin yüzündendir. . . .

20
3
yanıtYanıtla
.:

Ne abarttınız ya. Adam haklı tanınan bir mutfak değil. Zaten Sos bakımından zengin değil o yüzden ilk 10 da olmaması çok doğal.

7
10
yanıtYanıtla
Cevap:

KAPA ÇENENİ SIĞIR

yanıt0
yanıt0
BEKRİ MUSTAFA:

Türk mutfagı mutfak falan değil uydurulmuş malzemelerle gecistirilen sisirmeler palavra yemek bile olmayan karın doyurmak için lezzetin L si bile yok Türk yemekleri sıralaması falan olmayan kendimizi kandırmayalım

yanıt2
yanıt7
. Bekri Mustafa’ya:

Aynen kardeşim. Kabullenmek istemiyorlar ama salça ve soğanla yapılıyor tüm yemeklerimiz. Zengin değil yani ama gel de anlat yurdum insanına

yanıt3
yanıt0
KOLCU:

MİLLET AÇ BUNLARIN DERDİNE BAK. . .

13
3
yanıtYanıtla
aga:

bos insanlari toplamislar program yaptik saniyorlar adamlar konusacak konu bulamiyor bilgi de yok sacmaliyor zaten dunya da kac ulke var cikip de bøcek sinek pislik yiyenler mi en iyisi o zaman bakiyorlar tepki geldi yanlis anlama kim kum ilk sirada kesin india der idi onlar da tezek yedigi icin

7
4
yanıtYanıtla
Deli Dumrul:

Türk mutfağı bana göre de eşsizdir. Ancak dünya bunu takdir edip ilk 10 arasına sokmuş mu? Sanırım Soner şef bunu anlatmak istemiştir.

5
5
yanıtYanıtla
KEL ALİÇO:

Türk mutfagi makarna ekmek pırasa yumurta domatesten ibarettir mutfak falan değildir insanlar ancak karnını doyurur lezzet falan aramaz dolayısıyla mutfagı falan yoktur dünyada son sıralarda belki yer bulur oda belki

yanıt2
yanıt4
Mr:

Fazla deger verilince böyle sacmalamasi normal

yanıt0
yanıt2
Tüm 69 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title