Haberler

Türk Moda Dünyasına Yön Verebilecek Yeni İsimler Belirlendi!

Güncelleme:

23. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması görkemli bir organizasyon ile Raffles Hotel'de gerçekleşti.

Moda dünyasına genç soluklar kazandırmak amacıyla düzenlenen "Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması" bu yıl da sektöre yeni isimler kazandırdı. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından Ekonomi Bakanlığı'nın destekleriyle bu yıl 23.'sü düzenlenen yarışmada finale kalan 10 genç moda tasarımcısı, Raffles Hotel'de gerçekleşen final gecesinde jüri önüne çıktı.

Öner Evez Fashion Events Magagement tarafından prodüksiyonu gerçekleştirilen geceye cemiyet hayatından Demet Sabancı Çetindoğan, Esin Moralıoğlu ve Bilge Öztürk gibi isimlerle birlikte sektörün önemli isimlerinden Ruken Mızraklı ve Volkan Atik katıldı. Yarışmada üçüncülük ödülüne Eren Tüneli, ikincilik ödülüne Arzu Baykar, birincilik ödülüne ise Merve Odabaşı layık görüldü.


İHKİB Yönetim Kurulu'ndan Cem Altan, İMA Genel Direktörü Seda Lafçı, Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Mehtap Elaidi, MSÜ Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü'nden Gözde Bursalıgil, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü'nden Yeşim Bağrışen, Moda Tasarımcıları Hakan Yıldırım, Özgür Masur, Gamze Saraçoğlu ve Hatice Gökçe isimlerinin yanı sıra Moda Fotoğrafçısı Aslı Girgin ve IMG Moda Direktörü Banu Bölen'in jüri olarak yer aldığı yarışmanın final gecesinde hazır giyim sektörü, sanat ve cemiyet hayatının tanıdık simaları da yer aldı.

Yarışmanın birincisi Merve Odabaşı'na 20.000 TL, ikincisi Arzu Baykar'a 15.000 TL ve üçüncüsü Eren Tüneli'e 10.000 TL para ödülü verilecek. Dereceye giren yarışmacılara Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle belirlenecek kontenjan dahilinde yurtdışında 1 yıl moda eğitimi, 1 yıl İngilizce dil eğitiminin yanı sıra Moda Tasarımcıları Derneği'ne üyelik hakkı tanınacak. Final gecesinde yer alan tüm finalistlere ise; İMA'da İleri düzey Moda Tasarımı ve Yönetimi Diploma programına ücretsiz katılım ve sektörle ilgili uluslararası bir moda fuarını ziyaret imkânına sahip olacak.

Koza'nın Kazandırdığı Önde Gelen Moda Tasarımcıları...

Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, Arzu Kaprol, Elif Cığızoğlu, Ümit Ünal, Zeynep Tosun, Özgür Masur, Bora Aksu, Hatice Gökçe ve Zeynep Erdoğan gibi tasarımcıları sektöre kazandıran Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması, bu yıl da genç yeteneklere parlak bir geleceğin kapılarını açtı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekonomi Bakanlığı İstanbul Koza Moda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title