Haberler

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde keşfedilmeyi bekleyen Değirmendere Şelalesi

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde bulunan Değirmendere Şelalesi, doğal güzelliği ve renkli manzarasıyla dikkat çekiyor. Şelale, sonbaharın renkleriyle bütünleşerek ziyaretçilerine muhteşem bir görsellik sunuyor. Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, doğaseverleri bölgeye davet ederek, şelalenin her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yaklaşık 40 metre yükseklikteki kayalıklardan dökülen Değirmendere Şelalesi, keşfedilmeyi bekliyor.

İlçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Boynuyoğunlu Mahallesi kırsalından çıkan kaynak sularla beslenen şelale, yaklaşık 3 kilometrelik yolcuğun ardından Berke Barajı'na dökülüyor.

Sonbaharın renkleriyle bütünleşen ve dron ile görüntülenen şelale ve çevresi, sık ormanları ve dereleri ile de dikkati çekiyor.

Etrafı yoğun bitki örtüsüyle kaplı, muhteşem bir görselliğe sahip şelale, sonbaharla birlikte oluşan renk cümbüşüyle Karadeniz yaylalarındaki alışılagelmiş manzaraları aratmıyor.

Belediye başkanından davet

Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, AA muhabirine, suların en az olduğu dönem olmasına rağmen bile şelalenin "gürül gürül" aktığını söyledi.

Bölgenin doğa harikası olduğunu anlatan Doğan, "Değirmendere Şelalesi her mevsim ayrı güzelliğiyle dikkat çekiyor. Yemyeşil doğasıyla kendine hayran bırakıyor. Özellikle sonbaharın renkleri ile doğayla iç içe geçirmek isteyenler burayı tercih ediyor." diye konuştu.

Doğan, ilçenin zengin bitki örtüsü ve farklı iklimlerin kesişme noktasındaki konumuyla her mevsim insanların uğrak yeri olma özelliği taşıdığını ifade ederek, tatil yapmak isteyen doğaseverleri bölgeye davet etti.

Özellikle şelalelerin, şehirden uzakta doğayla baş başa kalarak stres atmak isteyenlerin gözde mekanı olduğunu anlatan Doğan, bölgeye ulaşılması için yollarda bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Turizm

Kahramanmaraş Değirmendere Ahmet Doğan Andırın Seyahat Turizm Haberler

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

Bahçeli'nin Erdoğan-Özel görüşmesine yorumu çok sert oldu: Bu görüşmeler bizi hedef alan kampanyaya dönüştü

Bahçeli'nin Erdoğan-Özel görüşmesine yorumu çok sert oldu: Bu görüşmeler bizi hedef alan kampanyaya dönüştü

Coplu müdahale öncesi neler yaşandı? 2 polis memurunun başını yakan olaydan yeni görüntüler

Coplu müdahale öncesi neler yaşandı? 2 polis memurunun başını yakan olaydan yeni görüntüler

Bakmadan Geçme

Arife mi, arefe mi? TDK nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu doğru yazılışı hangisi #129300 Messi futbolu bıraktı mı? Messi jübile mi yapacak 2024? 13 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 13 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 13 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 13 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 13 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 13 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 13 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 13 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Survivor birincilik ödülü ne, Survivor şampiyonu ne kazanacak, kaç TL? 13 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 13 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Survivor 2024 final nerde yapılacak? İstanbul Nefes Orman Açık Hava Sahnesi nerede? Survivor All Star 2024 şampiyonu nasıl belirlenecek, SMS mi performans mı? #129300
Kaza sonrası kaçan sürücüye ekiplerden orantısız güç! Polis memuru tutuklandı

Kaza sonrası kaçan sürücüye ekiplerden orantısız güç! Polis memuru tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title