Haberler

Turizm Haftası Etkinlikleri

15-22 Nisan Turizm Haftası Aydın^'da Törenle Kutlandı. Kutlamaları Kapsamında Hafta Dolayısıyla Düzenlenen Şiir, Resim, Kompozisyon ve Slogan Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Çeşitli Hediyelerle Ödüllendirildiler.

15-22 Nisan Turizm Haftası Aydın^'da törenle kutlandı. Kutlamaları kapsamında hafta dolayısıyla düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve slogan yarışmasında dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler.

Atatürk Meydan'ında düzenlenen kutlama programına Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Mesut Kırcalı, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun,daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan tören şiirler ve kompozisyonların okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın'ın Turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. Aydın'ın 150 kilometrelik bir sahile sahip olduğunu ifade eden Nuri Aktakka, "Dünyadaki en büyük nüfus hareketi olan turizm en basit tanımı ile, 'Bir yerin tarihi ve doğal güzelliklerini görmek, tanımak eğlenmek ve dinlenmek için yapılan gezidir' ancak, ulaşım imkanlarının daha kolay ve ucuz hale gelmesi, insanların geride bıraktıkları ile kolayca haberleşmesini sağlayan kitle iletişim araçlarının yaygınlaşması sayesinde, turizm kavramı 'asıl yaşadığı yerin dışında başka bir yere eğlence, tatil, kültür, arkadaş ve akraba ziyareti, aktif spor, toplantı gibi amaçlarla seyahat etmenin doğurduğu aktivitelerin bütünü' olarak ifade edilmektedir. İlimiz turizm potansiyeli açısından büyük bir zenginliğe sahiptir. Temiz denizi, bol güneşi, 150 kilometrelik sahili, tabiat güzelliği, kültür varlıkları, antik kentler, termalleri, yayları ve milli parkları bakımından oldukça zengindir. Bu alanlardaki potansiyelimiz turizmcilerin yatırımlarını beklemektedir" dedi.

Törende konuşmaların ardından hafta dolayısıyla ilköğretim ve lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve slogan yarışmalarında dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Törende Aydın efelerinin zeybek gösterisi de büyük beğeni topladı.

(DAK-İK-YK)

16.04.2007 16:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title