Haberler

Turist Sayısında Artış

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Marmaris, Bodrum, Fethiye, Dalaman ve Datça Gibi Önemli Turizm Merkezlerinin Bulunduğu Muğla ve Yöresine, Bu Yılın İlk 5 Aylık Döneminde Gelen Yabancı Turist Sayısının 473 Bine Ulaştığını Açıkladı.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Marmaris, Bodrum, Fethiye, Dalaman ve Datça gibi önemli turizm merkezlerinin bulunduğu Muğla ve yöresine, bu yılın ilk 5 aylık döneminde gelen yabancı turist sayısının 473 bine ulaştığını açıkladı.

Vali Altıparmak, yöreye, 5 aylık dönemde hava ve deniz yoluyla gelen yabancı turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17'lik artış sağlandığına dikkat çekti. Vali Altıparmak, tüm kişi ve kuruluşların turizm sektörünün başarısı için gösterecekleri duyarlılıkla, turist sayısındaki artışın yıl boyunca sürebileceğini söyledi.

Dalaman ve Milas-Bodrum havalimanlarıyla, 7 Deniz Gümrük Kapısı'nda yapılan tespitlere göre, 5 aylık dönemde yöreye gelen yabancı turistlerin 230 bin 504'ü Dalaman, 159 bin 973'ü de Milas-Bodrum Havalimanları kanalıyla olmak üzere toplam 390 bin 477'si hava yoluyla, 82 bin 525'i de Marmaris, Bodrum, Fethiye, Datça, Güllük, Turgutreis ve Yalıkavak Deniz Gümrük Kapıları kanalıyla ülkeye giriş yaptı.

Muğla yöresine 5 aylık dönemde gelen yabancı turistler arasında 218 bin 396 kişiyle İngilizler ilk sırada yer alıyor. İngilizleri 2. sırada 51 bin 47 kişiyle Hollandalılar, 3.sırada da 41 bin 77 kişiyle Almanlar izliyor. Bu sayıları da sırayla, 22 bin 749 kişiyle Belçikalılar, 20 bin 985 kişiyle Fransızlar, 16 bin 199 kişiyle İsrailliler ve 15 bin 802 kişiyle de Rusya Federasyonu'ndan gelen turistler takip ediyor. Geri kalan turist sayılarını ise diğer ülkelerden gelen kişiler oluşturuyor.

Muğla'da, yatırım belgeli yataklarla birlikte 273 bin yatak turizme hizmet veriyor. Muğla sahilleri sahip olduğu 131 koy ile mavi yolculuklarıyla ünlü ülkemiz yat turizminin de merkezi durumunda. Muğla'da turistik belgeli yatakların 14 bini, yöredeki yat işletmelerinde bulunuyor.

(BT-SÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title