Haberler

Turhal'da Sigara Denetimi

Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız öncülüğünde, ilçede faaliyet gösteren kafelerde sigara denetimi yapıldı.

Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız öncülüğünde, ilçede faaliyet gösteren kafelerde sigara denetimi yapıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın talimatı mülki amirler öncülüğünde yapılmasını istediği sigara denetimleri kapsamında Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Aybulut, İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Yıldırım, emniyet ve sağlık görevlileri Turhal'da faaliyet gösteren kafelerde sigara denetiminde bulundular. Kafelerde yapılan denetimlerde Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, iş yeri sahiplerine kapalı alanlarda sigara kullandırmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Denetimlerin ardından bir açıklama yapan Kaymakam Yıldız, "Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ile ilgili ülkemizde çok ciddi çalışmalar var. İlçe Sağlık Müdürü ve Emniyet Müdürümüzle birlikte denetimler gerçekleştirdik. Bizim amacımız kapalı alanlarda özellikle kanunun yasak koyduğu alanlarda sigaranın içilmemesi, gençlerin sigaralı ortamlardan korunması ve bu konuda işletmelerin hassasiyetlerini, dikkatlerini çekmektir. Bu amaçla ilçemizdeki kafeleri basın huzurunda birlikte gezdik, hem bir duyarlılık oldu hem dair denetim oldu" dedi.

Sigara denetimlerinin her ay mülki amirler öncülüğünde yapılacağını ifade eden Kaymakam Yıldız, "Değişik zamanlarda gece ve gündüz şeklinde denetimler yapacağız. Sağlıklı mekanların oluşabilmesi için bu denetimlere devam edeceğiz" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Bünyamin Yıldız Turhal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title