Haberler

Tunceli Emniyet Binası Önünde Gözaltıları Protesto Eylemi

Tunceli'de, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilerde 7 kişinin gözaltına alınması, Emniyet Müdürlüğü önünde oturan bir grup tarafından protesto edildi.

Önceki gece Cumhriyet Mahallesi'nde toplanıp Lice'de çıkan olayları protesto eden grupta yer aldıkları, polise molotof kokteyli attıkları ve mobese kameralarına zarar verdikleri gerekçesiyle 7 kişinin gözaltına alınması, bugün Emniyet Müdürlüğü binası önünde düzenlenen eylemle protesto edildi. Sanat Sokağı'nda Belediye Başkanı BDP'li Mehmet Ali Bul, yardımcısı Hüseyin Tunç, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi, Emniyet Müdürlüğü binasına kadar yürüdü. Polis, binanın giriş kapısı önünde bariyerler kurarak göstericilerin daha ileri gitmesine izin vermedi. Emniyet Müdürlüğü giriş kapısı önünde toplanan 500 kişilik grup, burada bir süre oturma eylemi yaptı. Grup adına konuşan BDP Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru, gözaltına alınanların demokratik haklarını kullandıklarını ve bu nedenle derhal serbest bırakılmalarını istedi. İl Başkanı Doğru şunları söyledi:

"Direnen mazlum Lice halkıyla birlikte olmaya çalışan ve demokratik eylem hakkını kullanan 7 genç arkadaşımızın gözaltına alınması son derece yanlıştır. Gerek Türkiye'nin birçok kentinde, gerekse Kürdistan'da  demokratik haklarını kullanarak gösteri yapan gruplara AKP'nin Polisi ve Askeri saldırarak gözaltı terörü uygulamaktadır. Bugün Emniyet'te gözaltında tutulan 7 genç arkadaşımız sadece demokratik ve insanı olarak Lice halkına sahip çıkmak ve destek olmak amacıyla düzenlenen bir demokratik hak olan gösteriye katılmışlardır. Bizler her şartta demokratik gösteri hakkımızı kullanırız, kimse buna engel olamaz. Bir yerde baskı, zulüm ve işkence varsa gösteri de demokratik haktır, kullanılır, bizler de haklarımızı kullanıyoruz."

Grup, basın açıklamasından sonra olaysız dağıldı. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ergin Doğru Diyarbakır Tunceli Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500

Yorumlar (5)

han:

Molotof kokteylini atan halkı rahatsız edenleri bdp belediyesi destekliyor ve kışkırtıyor..Molotof atmak ne zaman ''demokratik hak'' oluyor ey Ergin doğru?Demek ki molotof atmak demokratik hak mış demek...Tabi pkk ya göre öyle.Utanmadan bir de protesto eylemi yapıyorlar.O zaman birileri de bdp il binasına molotof koktyli atsın..bdp ye göre molotof atmak demokratik hakmış..Öyleyse herkes bdp il binasını taşlasın ve bdp il binasına molotof kokteyli atsın .Nasıl olsa demokratik hak..Polise molotof atanı ve taş atanı halkı rahatsız edeni polis tabi ki tutuklar.Hatta bu molotof atanların destekçileri yani o protesto eylemi yapanları da polis derhal tutuklamalı derhal yasal işlem yapmalı..

8
14
yanıtYanıtla
sadisa@hotmail.com:

Bir gün de kendinizi protesto etseniz ne iyi olur...Çapulcular molotof atarken,taş atarken ,mahalleyi rahatsız ederken hiçbiriniz,'' yapmayın,etmeyin,yanlış yapıyorsunuz halkın huzurunu bozuyorsunuz ,bırakın bu eylemleri'' diyemedi..Gerçi halk sizin umrunuzda değil.Tunceli deki terörü ve anarşiyi siz tırmandırıyorsunuz bunu unutmayın

yanıt1
yanıt0
DÜZGÜN BABA:

kesinlikle haklısınız arkadaşlar (SADİ VE HAN)..

2
2
yanıtYanıtla
D.ÇELİK:

HPG SİZİ PERİŞAN EDECEK MERAK ETMEYİN

1
1
yanıtYanıtla
Vava@hotmail.com:

..Neyiniz var neyinize güveniyorsunuz oğlum?Ölen hpglilerin sayısını biliyor musun? Ama ben bunların boş olduğunu hiçbir genç ölmesin diyorum.Ortalığı tahrik etmenin kimseye yararı yok.Terör den kimseye yarar gelmez..Terör anarşi kendini yok eder..Halkın nefretini kazanır..Terör anarşinin modası geçmiş..

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title