Haberler

Tuna Velibaşoğlu: "Müzik Piyasasında Artık Kaliteden Çok Şans Önemli"

84 Grubu'nun vokalisti Tuna Velibaşoğlu'nu konuk etti. Velibaşoğlu, NTV Radyo dinleyicilerine "Yorma" isimli yeni şarkılarından bahsetti.

"Yorma'yla dinleyicilerimize kendimizi affettirmiş olduk"

Beğenilen Türk Rock Grubu "84"ün vokalisti Tuna Velibaşoğlu, 18 Mayıs'ta dijital platformda yayınladıkları "Yorma" isimli yeni şarkıları için, "İlk kez davulcumuz Serter Karadeniz'in şarkısını kullandığımız için heyecanlı ve mutluyuz. Son iki - üç senedir çok fazla toplama albümde yer aldık ve yeni bir şarkı çıkartamadık. Bu şarkıyla dinleyicilerimize kendimizi affetirmiş olduk" dedi.

"Dinleyenlerimize dijital platformlardan ulaşmak artık çok daha kolay"

Müzik dünyasının artık değiştiğini belirten Velibaşoğlu, dijital platformu seçme nedenlerini, "Hem şartlar gerektiriyor hem de artık biz tercih ediyoruz. Çünkü CD yapmak maliyetli bir iş ve tek şarkı çıkardığınız zaman o masrafları karşılamak zor oluyor. Dinleyenlerimize dijital platformlardan ulaşmak artık çok daha kolay, ama albümün koleksiyon değeri olduğu için CD'ye basıyoruz" sözleriyle anlattı.

" Sezen Aksu'nun son albümünde dediği gibi; 'Dargınken sevgililer, erken konuşan kaybeder"

Grup 84'ün uzun yıllardır birlikte müzik ürettiğini anlatan Velibaşoğlu, "Orta yaş kıvamında dört erkeğin birlikte bir şeyleri paylaşması bazen zor oluyor. Ama zaman içerisinde öğrendiğimiz en önemli şey; 'cevap vermeden önce düşünmek' gerektiği oldu. Sezen Aksu'nun son albümünde dediği gibi; 'Dargınken sevgililer, erken konuşan kaybeder' Çok yalın bir şekilde anlatmış. Gönülsüz bir 'evet'tense gönüllü bir 'hayır'ı tercih etmeniz gerekiyor. Herkesin bir fikri var ve demokrasi çoğu zaman gruplarda işlemiyor. Ne kadar çok fikir varsa süreç o kadar uzuyor. Biz zaman içerisinde bunları kontrol etmeyi öğrendik" dedi.

"Artık en çok şansa ihtiyaç var"

Türk Rock Müziği'nin değişimini anlatan müzisyen, "Eskiden şarkı, müzik, söz anlamında yüzde seksen iyi ve kaliteli olmalıydınız. Yüzde yirmi şansa ihtiyacınız vardı. Şimdi ise en çok şansa ihtiyacınız var. Çünkü dijital platformlardan alıcınızla kolayca buluşabilirsiniz. Artık durmadan üretmek çok daha önemli oldu" dedi.

"Klibini çekemediğimiz şarkılar çöpe gidiyor"

Velibaşoğlu, "Türkiye'de albüm satışı yok. Bir albüm yaptığımız zaman ne kadar şarkıya klip çekersek o kadar var oluyoruz. Klibini çekmediğimiz şarkılar çöpe gidiyor. Yaklaşık bir – bir buçuk yıllık emeğimize yazık oluyor. Bu sebeple de albüm yerine 'single' çıkarıyoruz" sözleriyle sektöre karşı sitemde bulundu.

Sonbaharda bir 'single' çıkartmayı düşündüklerini söyleyen Velibaşoğlu, albüm yapma planlarının da olduğundan bahsetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sezen Aksu Karadeniz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title