Haberler

Tümed'den, "Peygamber Sevgisi" Konulu Şiir Yarışması

Adıyaman Tüm Eğitim Çalışanları Derneği (TÜMED)tarafından ilk ve orta dereceli öğrencilere yönelik “Peygamber Sevgisi ve Şefaat Ya Resulallah” konulu şiir yarışmasına büyük ilgi bekleniyor.

Adıyaman Tüm Eğitim Çalışanları Derneği (TÜMED)tarafından ilk ve orta dereceli öğrencilere yönelik "Peygamber Sevgisi ve Şefaat ya Resulallah" konulu şiir yarışmasına büyük ilgi bekleniyor.

Düzenlenecek yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman TÜMED Başkanı Metin Dönmez, "Eğitim alanındaki öğrencilerin, öğrenci velilerinin ve eğitim ile ilgili tüm elemanların, eğitim hayatları boyunca, psikolojik ve sosyal içerikli iletişimlerini güçlendirmek ve eğitim danışmanlığı yapmaktır. Manevi değerlerimizin yaşanması ve yaşatılması, yeni nesillerin bu düstur üzere yetiştirilmesi, mevzuya bahis konusu olan değerlerimizin özümsenmesi temel ilkemizdir. Bu ilkeden hareketle derneğimiz; geçen yıl yapmış olduğu "Peygamber Sevgisi" konulu şiir yarışmasını bu yıl da gerçekleştirmektedir. Bu yıl Adıyaman il merkezi ve ilçeleri genelinde düzenlediğimiz "Peygamber Sevgisi" konulu ve "Şefaat ya Resulallah" temalı şiir yarışmasının afişleri ve el ilanları bütün okullarımıza gönderilmiştir" dedi.

Şiir yarışmasının ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılacağını belirten Dönmez, "Yarışmada dereceye girenlere ödülleri, rahmet Peygamberi Hz. Muhammed'in (S.A.V.) dünyaya teşriflerinin miladi yıldönümüne rastlayan Nisan ayında, yapacağımız 'Kutlu Doğum' etkinliğinde verilecektir. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimize çeşitli teşvik ödülleri verilecektir. Her kategori için ayrı ayrı olmak üzere; birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye netbook, üçüncüye tablet bilgisayar verilecektir. Şiir yarışmasının başvuru yerleri ortaokul ve lise müdürlükleridir. İl merkezindeki öğrenciler için okul müdürlüklerine son başvuru tarihi 8 Mart 2015; ilçe merkezinden yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz ise, 15 Mart 2015 tarihine kadar başvurularını okul müdürlüklerine yapabilecektir. "Peygamber Sevgisi" konulu şiir yarışmasının okullarımızda duyurulması ve öğrencilerimizin yarışmaya katılması hususunda; idareci ve öğretmenlerimizin gerekli hassasiyeti her zaman olduğu gibi göstereceğine yürekten inanıyor, şimdiden tüm arkadaşlarımıza en kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca yarışmamızın yürütülmesinde katkıları bulunan Adıyaman Valiliğine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şükranlarımızı sunarız. Ayrıca Paris'te, rahmet peygamberi, bütün insanlığın onuru, kainatın yüzü suyu hürmetine yaratıldığı Hz. Muhammed (SAV)'e saldırmayı alışkanlık haline getiren ve bütün İslam coğrafyasının böylelikle nefretini kazanmış olan şimdi ismini telaffuz etmek istemediğimiz bir dergiye yapılan saldırı hususunda ise; terör eylemlerinin her türlüsünü kınadığımızı, tasvip etmediğimizi öncelikle belirtmek isteriz. Ancak söz konusu dergi yaptığı yayınlarla bir tahrik propagandasını eskiden beri yürütmekte ve ne yazık ki batı dünyası da bu duruma sessiz kalmayı tercih etmekle beraber, basın özgürlüğü kapsamında değerlendirmiş, İslam coğrafyası ve Müslümanlar hakkında korku politikasını inatla sürdürmüştür. Bütün bu gelişmelerin sonucunda gelinen nokta şaşırtıcı değil, hatta yürütülen ikiyüzlü politikaların bir tezahürüdür. Batı dünyası ve onun işbirlikçilerinin dünyanın birçok yerinde yaşanan, özellikle İslam coğrafyasının etkilendiği ölümlere, yürütülen baskıcı politikalara, darbelere sessiz kalmakla yetinmeyip çanak tutması, islamofobi gibi kavramlarla İslam'ı ve Müslümanları terörün bir parçası gibi algılatma çabaları, korku politikalarının bir unsuru olarak hala sürdürülmektedir. TÜMED olarak yüce dinimizin barış ve kardeşlik dini olduğunu bir kez daha altını çizerek vurguluyor, söz konusu hadiselerin bir daha yaşanmaması ve batı dünyasının çifte standartlı politikalarına bir son vermesi temennisinde bulunuyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

metin dönmez adıyaman Yerel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title