Haberler

Tüketicilerin Beklentisi Yüksek

TÜKDES Genel Başkanı Bakal: "6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a bağlı olarak çıkarılacak yönetmeliklerden yüksek beklentimiz var"

OKTAY ÖZDEN - Genel merkezi Eskişehir'de bulunan Tüketiciyi Destekleme Derneği'nin (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, "6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun"a bağlı olarak çıkarılacak yönetmeliklerden yüksek beklentileri olduğunu bildirdi.

Bakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketici mevzuatı ve uygulamaları açısından 2013 yılını değerlendirdi.

Geçen yıl tüketici mağduriyetlerinin devam ettiğini vurgulayan Bakal, "Tüketiciler, 2013 yılında güçlü kuruluşların kendilerine sormadan kestikleri ücretleri geri almak için uğraştı" dedi.

Bakal, tüketicilerin feryadını duyan iktidarın, yeni "Tüketici Yasası"nı hazırladığını dile getirerek, "9 kısım ve 88 maddeden oluşan 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, 28 Kasım 2013'te Resmi Gazete'de yayımlanmış olup, 28 Mayıs 2014'te de yürürlüğe girecektir" diye konuştu.

"Tüketiciler, çağrı merkezlerinin labirentlerinde..."

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının belirlediği "Bilinçli Tüketici, Basiretli Tacir" temel ilkesinin, yürürlüğe girecek yeni kanun ile uygulama imkanı bulamayacağını iddia eden Bakal, şunları kaydetti:

"Öğrenci burslarından alınan hesap işletim ücretini bile engellemeyen yeni yasa, tüketiciler tarafından çok da memnuniyetle karşılanmamıştır. Tüketiciler, bilinçli tüketici olmanın vazgeçilmez şartı, bilgiye ulaşma konusunda önemli bir işlev yerine getiren çağrı merkezlerinin labirentlerinde dolaşmaya devam edecektir. Cep telefonlarına gelen, hatta bazen ücreti tüketicilerden alınan istenmeyen mesajlar sorunu devam etmektedir."

"6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a bağlı olarak çıkarılacak yönetmeliklerden yüksek beklentimiz var" diyen Bakal, şöyle devam etti:

"Evrensel tüketici hakları olan temel gereksinmelerinin karşılanması, sağlık ve güvenliğin, ekonomik çıkarların korunması ve seçme, bilgilendirilme, eğitilme, tazmin edilme, temsil edilme, sağlıklı bir çevrede yaşamanın hayata geçirilmesi için, toplumunun tüm katmanları ile güç merkezlerine ve iktidar odaklarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. 2014 yılında daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir dünya umudumuz devam ediyor." - Eskişehir

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Bakal Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title