Haberler

Tüdifak'ta Mezuniyet Coşkusu

Azerbaycan'da, Türk müfredatına göre Türkiye Türkçesi'yle eğitim veren Azerbaycan İktisat Üniversitesi Türk Dünyası İşletme Fakültesi (TÜDİFAK), bu yılki mezunlarını verdi.

Azerbaycan'da, Türk müfredatına göre Türkiye Türkçesi'yle eğitim veren Azerbaycan İktisat Üniversitesi Türk Dünyası İşletme Fakültesi (TÜDİFAK), bu yılki mezunlarını verdi.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı'nın (TDAV) kurucusu merhum Prof. Dr. Turan Yazgan tarafından 1992 yılında kurulan TÜDİFAK'tan bu yıl işletme, uluslararası ilişkiler ve turizm bölümlerinden toplam 108 öğrenci mezun oldu.

İktisat Üniversitesi'nde düzenlenen törene, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği yetkilileri, Azerbaycan'daki Türk kurumlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

TÜDİFAK Dekanı Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu, öğrencilerin çok iyi bir eğitim aldıklarını belirterek, velilerin çocuklarıyla gurur duymaları gerektiğini söyledi.

TDAV Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, TÜDİFAK'ın kurucusu Yazgan'ı saygıyla andığını ifade etti.

TÜDİFAK'ın asıl amacının Türkiye Türkçesi'nde ve Türk müfredatı ile eğitim yapmak olduğunu vurgulayan Tatlıoğlu, bugüne kadar 550'si Türk vatandaşı toplam bin 236 öğrenciyi mezun ettiklerini bildirdi.

Müzik ve dans gösterilerinin ardından diplomalarını alan öğrenciler, coşkuyla keplerini havaya attı.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Tatlıoğlu Turan Yazgan Azerbaycan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title